ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Συνεργεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεκινούν ελέγχους στην πυρόπληκτη Κορινθία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:18:00 π.μ. | |
Συνεργεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεκινούν ελέγχους στην πυρόπληκτη Κορινθία
Συνεργεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τα οποία συγκροτήθηκαν με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, θα διενεργήσουν ελέγχους στην πυρόπληκτη περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, από αύριο Τρίτη 28 μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουλίου, καταθέτοντας τα αποτελέσματα των ελέγχων τους στο γραφείο του περιφερειάρχη την ερχόμενη Παρασκευή 31 του μήνα.

Παράλληλα, με την ίδια απόφασή του, ο περιφερειάρχης -ο οποίος έχει ήδη κηρύξει την πιο πάνω περιοχή σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης- δίνει εντολή για την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας “στον Δήμο Κορινθίων για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες και προσωρινή διαμονή των πολιτών που λόγω καταστροφής η παραμονή στις κατοικίες τους έχει καταστεί αδύνατη”.

Οσον αφορά τη διενέργεια των ελέγχων στην πυρόπληκτη περιοχή, η απόφαση του περιφερειάρχη προβλέπει, ειδικότερα “τη συγκρότηση 3 συνεργείων για τη διαπίστωση ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές και τεχνικά έργα” ως εξής, α) συνεργείο ελέγχων σε Δομές Περιβάλλοντος, β) συνεργείο ελέγχου σε συγκοινωνιακές υποδομές και γ) συνεργεί ελέγχου σε λοιπές υποδομές τεχνικών έργων. Συντονιστής των εν λόγω συνεργείων ορίζεται ο Νίκος Λούτας, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας.

Επίσης, με την ίδια απόφαση συγκροτείται και τέταρτο συνεργείο από υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας, το οποίο θα προβεί σε αυτοψίες σε επιχειρήσεις της πληγείσας περιοχής.

Οι έλεγχοι από την πλευρά των εν λόγω συνεργείων θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί αύριο Τρίτη 28 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 το βράδυ την ερχόμενη Πέμπτη 30 του μήνα, ενώ το υλικό καταγραφής και η σχετική έκθεση θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στο Γραφείο Περιφερειάρχη μέχρι τις 3 το μεσημέρι, την Παρασκευή 31 Ιουλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ