ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Αργολίδα: Μεγάλη διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:04:00 π.μ. | |
Αργολίδα: Μεγάλη διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου
Μπορεί το σχολικό έτος να τελείωσε αλλά όχι και οι διακρίσεις για το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου στην Αργολίδα.
Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, με το σποτ για τον ρόλο της γυναίκας "Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα αρκεί να το πιστέψεις!", βραβεύτηκε ως η καλύτερη μαθητική δημιουργία για τον Παγκόσμιο Στόχο 5 "Ισότητα των φύλων" στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Bravo Schools 2020!

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα αρκεί να το πιστέψεις.!

Ποια είναι η πραγματική θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία; Μπορεί να έχουμε πλέον Πρώτη Πολίτη της χώρας, όμως, στην καθημερινότητα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Έχουμε γυναίκες που έχουν ως μόνο προορισμό την τεκνοποιία γιατί κάποιοι άγραφοι κανόνες το επέβαλαν περιορίζοντας τα όνειρά τους. Έχουμε γυναίκες, μητέρες κι εργαζόμενες οι οποίες δεν απολαμβάνουν των προνομίων που θα έπρεπε, ούτε φυσικά της αναγνώρισης. Έχουμε γυναίκες – σκλάβες των ανδρών σε κλειστές κοινωνίες της επαρχίας. Πόσες γυναίκες εμπιστεύονται τα αφεντικά στις δουλειές τους; Ποιες είναι οι αμοιβές των γυναικών σε σύγκριση με αυτές των ανδρών; Ποια είναι τα κίνητρα που δίνει το κράτος στις γυναίκες για να μπορούν να κάνουν παιδιά; Οι γυναίκες αξίζουν τον σεβασμό μας ξεκινώντας από τη μητέρα, τη γιαγιά, τη σύζυγο, τη σύντροφο, τη συνάδελφο.

«Τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου: ψωμί, κρασί, φωτιά, γυναίκα» - Νίκος Καζαντζάκης

Info: Πρωταγωνίστρια είναι η μαθήτρια της Στ' τάξης Βένια Γεωργαλή και ακούγονται οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου. Στην ταινία εμφανίζονται σημαντικές γυναίκες του κόσμου όπως η Amelia Earhart, η Μαρί Κιουρί, η Ίντιρα Γκάντι αλλά και Ελληνίδες όπως η Μελίνα Μερκούρη, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η Αμαλία Φλέμινγκ. Επίσης, η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη (πρώτη αθλήτρια που θα παραλάβει την ολυμπιακή φλόγα από την πρωθιέρεια) και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ