ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Ναύπλιο: Γιατί είναι κλειστή η φυλακή του Κολοκοτρώνη στο Παλαμήδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:13:00 μ.μ. | | |
Παράπονα από επισκέπτες του Παλαμηδίου για την μη επισκέψιμη φυλακή του Κολοκοτρώνη
Παράπονα εκφράζει επισκέπτης του Παλαμηδίου ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα το φρούριο στο Ναύπλιο και απογοητεύθηκε καθώς δεν μπόρεσε να αποτίσει "φόρο τιμής στην θρυλική μορφή της εθνικής μας Παλιγγενεσίας", όπως ακριβώς αναφέρει.


"Φίλοι, αγαπητοί αναγνώστες, «σκαρφάλωσα» στο βράχο του Παλαμηδιού για να αποτίσω φόρο τιμής στη θρυλική μορφή της εθνικής μας Παλιγγενεσίας και αντίκρισα αυτό το θέαμα, λίγα μέτρα πριν το μνημείο ντροπής, τη φυλακή -μπουντρούμι του.

Ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Επανάστασης και η φυλακή μνημείο αχαριστίας και προδοσίας παραμένει κλειστή για το κοινό, μη επισκέψιμη!
Αγριεμένοι οι λίγοι Έλληνες επισκέπτες, λόγω της πρωινής ώρας, έβριζαν για το ακριβό εισιτήριο, 8 ευρώ!!! Κλειστό δε το σπουδαιότερο μνημείο της νεότερης ιστορίας μας… Ντροπή!

Ιωάννης Χρηστάκης
Φιλόλογος"

Ύστερα από επικοινωνία μας με τους αρχαιοφύλακες στο φρούριο, μας ενημέρωσαν πως με εντολή του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, η φυλακή του Κολοκοτρώνη όντως δεν ειναι επισκέψιμη λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η απόφαση ελήφθη καθώς προκειται για  ένα μικρό μέρος που δεν αερίζεται σχεδόν καθόλου και λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει, ο κόσμος που επισκεπτεται το σημείο συνωστίζεται μέσα σε ένα πάρα πολύ μικρό δωμάτιο.

Υπάρχει σκέψη, όπως μας ανέφεραν, να τοποθετηθούν κάποιες φωτογραφίες του χώρου της φυλακής ώστε οι επισκέπτες να μπορούν έστω και μέσω των φωτογραφιών να έχουν μια ιδέα για το πως ειναι ο χώρος εσωτερικά. 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ