ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Έρχονται και στο Ναύπλιο οι ψηφιακές αιτήσεις στο Κτηματολογικό Γραφείο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:07:00 μ.μ. | |
Έρχονται και στο Ναύπλιο οι ψηφιακές αιτήσεις στο Κτηματολογικό Γραφείο
Από τις 3 Ιουλίου 2020, οι δικηγόροι μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά, μέσω του portal.olomeleia.gr, αιτήσεις για την εγγραφή πράξεων, των οποίων είναι συντάκτες, στα κτηματολογικά βιβλία των Κτηματολογικών Γραφείων Περιστερίου, Πρέβεζας, Βέροιας, Καρδίτσας, Πολύγυρου, Ηγουμενίτσας, Λευκάδας και Καλαμαριάς, ενώ από τον επόμενο μήνα η ίδια ψηφιακή υπηρεσία θα παρέχεται και στα Κτηματολογικά Γραφεία Ναυπλίου, Κορίνθου και Πτολεμαΐδας. 

Αντίστοιχα το ίδιο θα μπορούν να πράξουν και οι συμβολαιογράφοι και οι δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι θα πιστοποιούνται ως χρήστες από τους οικείους επαγγελματικούς συλλόγους τους και θα διαθέτουν αναγνωρισμένο ψηφιακό πιστοποιητικό για την παραγωγή έγκυρης ψηφιακής υπογραφής με χρονοσήμανση. 

Σύμφωνα με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, «η εξέλιξη αυτή είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, που υλοποιείται μετά από εργώδεις προσπάθειες του δικηγορικού σώματος αλλά και του γενικού διευθυντή Στέφανου Κοτσώλη και τους υπεύθυνους του Κτηματολογίου, που συνεργάστηκαν εποικοδομητικά με την Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων για την ευόδωση του εγχειρήματος». 

Επόμενο βήμα, σύμφωνα με τους δικηγόρους, η υλοποίηση της δυνατότητας διασύνδεσης του Πληροφοριακού Συστήματος του Κτηματολογίου με το Πληροφοριακό σύστημα της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, προκειμένου να καταστεί εφικτή για τους δικηγόρους και η πραγματοποίηση απομακρυσμένου ελέγχου τίτλων στα δημόσια βιβλία. Μόνο όφελος προκύπτει για την κοινωνία και τους πολίτες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ