Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Η "Δυνατή Πόλη Ξανά" απέχει από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:29:00 π.μ. |
Η "Δυνατή Πόλη Ξανά" απέχει από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο
Σήμερα στις 14.00 ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση με την διαδικασία του επείγοντος , στην οποία το 1ο θέμα είναι : «Συμμετοχή του Δήμου Άργους Μυκηνών στο πρόγραμμα ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (ΤΠΣ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας».

Ένα θέμα ιδιαιτέρως σοβαρό για τον Δήμο μας έρχεται να συζητηθεί πρόχειρα, αργά το μεσημέρι, σε εργάσιμες ώρες που δυσκολεύουν ή κάνουν αδύνατη την συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης , χωρίς την συμμετοχή (έστω και με εισήγηση λόγω Co-Vid) φορέων της πόλης (ΤΕΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΡΓΟΥΣ, Επιμελητήριο Αργολίδας , Εμπορικός Σύλλογος Άργους) αλλά και των πολιτών, η γνώμη των οποίων θα πρέπει να είναι καθοριστική για όλα τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπέγκος , παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του, επιμένει στην γνωστή πρακτική των Δημοτικών Συμβουλίων, σε ώρες που καθιστούν από δύσκολη έως αδύνατη ακόμα και την συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης.

Η επίκληση του επείγοντος λόγω προθεσμίας (10/07) καταρρίπτεται από την ημερομηνία έκδοσης του Προγράμματος από τον αρμόδιο υπουργό (11.6.2020) και σίγουρα δεν αναιρεί την δυνατότητα της σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου σε μη εργάσιμες ώρες, όπως ρητά έχει δεσμευθεί ενώπιον του σώματος ο Πρόεδρος.

Επειδή το θέμα αυτό αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα του πολεοδομικού σχεδιασμού στον Δήμο μας.

Επειδή εδώ και πολλά χρόνια το ζήτημα των ΖΟΕ εμποδίζει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων του Δήμου μας, χωρίς καμία ουσιαστική πρωτοβουλία από την Δημοτική Αρχή για την τροποποίησή τους.

Επειδή εδώ και πολλά χρόνια έχουν μείνει στη μέση τα ΣΧΟΑΠ των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, αφού δεν υπάρχει καμία διάθεση τα τελευταία χρόνια για την ολοκλήρωσή τους, ενώ παράλληλα δεν έχει υπάρξει καμία προσπάθεια να επανασχεδιαστούν με βάση έναν ενιαίο Πολεοδομικό Σχεδιασμό για όλο τον Δήμο Άργους Μυκηνών.

Επειδή είναι αναγκαίο να συζητήσουμε σοβαρά τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό του Δήμου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλώντας και τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και άλλους φορείς της πόλης (ΤΕΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος).

Επειδή θεωρούμε ότι τα Τοπικά Πολεοδομικά σχέδια μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία για έναν Πολεοδομικό Σχεδιασμό χρήσιμο και φιλικό στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Η ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ θα απέχει από την σημερινή συνεδρίαση και θα εισαγάγει (σύμφωνα με το νόμο και τον κανονισμό) ως θέμα συζήτησης σε αμέσως επόμενο συμβούλιο το παραπάνω θέμα, σε συνδυασμό με τον συνολικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό του Δήμου Άργους Μυκηνών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ