ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Πρώην Δήμαρχος ομολόγησε οτι τα Δημοτικά Τέλη θα διπλασιαστούν με τη ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:12:00 μ.μ. | | |
Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Πρώην Δήμαρχος ομολόγησε οτι τα Δημοτικά Τέλη θα διπλασιαστούν με τη ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα
Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του κ Γκάτζιου θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να επισημανθεί ότι ο Δήμος έχει συνέχεια και ότι στη ουσία όλες οι αντιλαϊκές αποφάσεις που παίρνει η σημερινή Δημοτική αρχή είναι σε συνέχεια της προηγούμενης. 

Όπως για παράδειγμα η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ Γκάτζιος θα επιβαρύνει με τουλάχιστον 100 ευρώ ανά τόνο παραπάνω τους δημότες και συνολικά θα διπλασιάσει τα Δημοτικά Τέλη (επιπλέον 400.000 ευρώ τα υπολόγισε ο πρώην Δήμαρχος) για να καλυφθούν αυτά τα ποσά. Αυτό που δεν ανέφερε όμως ήταν ότι το μόνο εγγυημένο σε αυτή τη σύμβαση είναι η κερδοφορία του ιδιώτη (ΤΕΡΝΑ) για 28 χρόνια. Αυτή ήταν και είναι και η άποψη του κ. Χρόνη αλλά ποτέ οι αποφάσεις δεν ήταν ομόφωνες καθώς η Λαϊκή Συσπείρωση τις είχε καταψηφίσει όλες. Πολύ περισσότερο ανέδειξε τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδος που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται μέσα από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών και σκουπιδοεργολάβων, για να μπορούν οι Δήμοι να κάνουν την διαχείριση προς όφελος των δημοτών. Στη συνέχεια βέβαια ανέδειξε πόσο πλαστά είναι τα επιχειρήματά τους με το παράδειγμα του δημοτικού φωτισμού που ο ίδιος πήρε το έργο από τους ιδιώτες το 2014, το δούλεψέ με εργαζόμενους και μηχανήματα του Δήμου και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κερδίζει ο Δήμος πάνω από 50.000 ευρώ το χρόνο!!!

Συνεχίζοντας ο κ. Γκάτζιος ανέφερε και ότι οι αποφάσεις σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο για τα νερά του Ανάβαλου δεν φαίνεται να προχωράνε παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού και του Πρωθυπουργού. Το παραμύθι με τον Ανάβαλο πάει πολλά χρόνια πίσω. Εμείς και τότε είχαμε πει πως εάν πραγματικά οι κυβερνήσεις ενδιαφερόντουσαν για να μείνει ο αγρότης στο χωράφι θα είχαν φέρει το νερό εδώ και πενήντα χρόνια. Προτεραιότητα τους δεν είναι η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής αλλά η συγκέντρωσή της και η ενίσχυση των μονοπωλίων του κλάδου. Δεν είναι τυχαίο που σήμερα ακόμα υπάρχουν περιοχές στο δήμο που δεν έχει γίνει δακοκτονία, δεν αποζημιώνονται οι αγρότες για τις ζημιές από τον καύσωνα ενώ την ίδια ώρα μονοπώλια παίρνουν έκτακτες επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι ανάγκη τώρα οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες να αντισταθούν, να οργανωθούν και να βάλουν σε προτεραιότητα την διεκδίκηση των δικών τους σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να σφυρηλατήσουν την λαϊκή συμμαχία που θα ανοίξει τον δρόμο για γενικότερες φιλολαϊκές λύσεις στα πλαίσια μιας άλλης λαϊκής οικονομίας και εξουσίας.

Επίδαυρος 02/07/2020.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Μπουρδάκος Ναπολεών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ