ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:31:00 μ.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο
Ολοκληρώνεται την προσεχή εβδομάδα ο τρίτος και τελευταίος κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων -που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτη – για εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου και αφορούν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στον τρίτο κύκλο, προστίθενται και οι οδηγοί λεωφορείων, οδηγοί ταξί, εργαζόμενοι σε Σπα, ξεναγοί, εργαζόμενοι σε τουριστικά πρακτορεία.

-Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Ισπανίας, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Συζητήθηκαν, επίσης, οι προοπτικές ανάληψης κοινών δράσεων με έμφαση στον πολιτιστικό, μορφωτικό και εκπαιδευτικό τομέα, καθώς και η σημασία που αποδίδουν οι δύο χώρες στην εκμάθηση της ελληνικής και της ισπανικής γλώσσας εκτός συνόρων.

-Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα τη Σπάρτη, προχώρησαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Αλεξόπουλος.

-Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης περιοδεύει για δεύτερη μέρα στην Αρκαδία. Εχθές επισκέφτηκε την Μεγαλόπολη, στην Τρίπολη συναντήθηκε με παράγοντες του αθλητισμού. Σήμερα έχει συναντήσεις με τον Δήμαρχο Τρίπολης και αργότερα με το Δήμαρχο Β.Κυνουρίας Γ. Καμπύλη.

-Η κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο έργο που επιβάλλεται να υλοποιηθεί.Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατά την 5η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής. Στην δίωρη τηλεδιάσκεψη, κύριο θέμα αποτέλεσε η πορεία εκπόνησης του στρατηγικόυ σχέδιου ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

-Απέχουν και σήμερα από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή λογιστές και φοροτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες της Αρκαδίας.

-Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην Κλειτορία Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε εχθές όταν μία 58χρονη έπεσε σε δύσβατο σημείο και τραυματίστηκε στη θέση Γερμανογκρέμι κοντά στο Πλανητέρο. Τελικά η γυναίκα μετά την επέμβαση των πυροσβεστών μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

-Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, από τις 5 μέχρι και τις 13 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, με περίπτερο αφιερωμένο στην Επανάσταση του 1821, αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα τα οποία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, με στελέχη της ΔΕΘ – Helexpo Α.Ε.

-Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος διοργανώνει σήμερα σε όλη την επικράτεια, εθελοντική αιμοδοσία για τα νοσοκομεία της χώρας και προσφορά ειδών ατομικής προστασίας για το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τις κατά τόπους Μητροπόλεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, απο τις 09:00 έως τις 13:00.

-Σε μια σεμνή τελετή έγινε στην Τρίπολη, η παράδοση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 4 φορητών ακτινοδιαγνωστικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία Καλαμάτας, Κορίνθου, Σπάρτης και Τρίπολης.

-Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, στις 6.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», για τη λήψη αποφάσεων σε συγκεκριμένα θέματα.

-Επερώτηση με θέμα «Δε θέλουμε συνεταιρισμό με το κράτος – τρομοκράτη για το αεροδρόμιο Καλαμάτας» κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

-Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας ανακοίνωσε το νέο ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης στη Νεάπολη.

-Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Οργάνωσης Διαχείρισης Αθλητισμού Σπάρτης στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο. Η τελετή έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 20 Ιουλίου και ώρα 7:00 μμ.

-Το εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης επιστρέφοντας με ασφάλεια στην κανονικότητα, οργανώνει καλοκαιρινές, δημιουργικές δράσεις στην αυλή του Φιλοτεχνικού.

Πηγή:ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ