ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε φορτίο μαμούθ με «χάπια τζιχαντιστών»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:06:00 μ.μ. |
Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε φορτίο μαμούθ με «χάπια τζιχαντιστών»
Ένα τεράστιο φορτίο βάρους 15,4 τόνων κατέσχεσε η ιταλική αστυνομία, το οποίο περιείχε αμφεταμίνες τις οποίες παράγει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Οι Αρχές εντόπισαν τρία ύποπτα κοντέινερ στο λιμάνι του Σαλέρνο της νοτιοδυτικής Ιταλίας στα οποία βρέθηκαν 84 εκατομμύρια χάπια -η αγοραστική αξία των οποίων υπολογίζεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια- μέσα σε χάρτινους κυλίνδρους για εργοστασιακή χρήση, σύμφωνα με την οικονομική αστυνομία.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς αξιωματούχους πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα χάπια έφεραν το λογότυπο «Captagon», το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θεωρείται ως το κωδικό όνομα των τζιχαντιστών για τα ναρκωτικά.

«Είναι γνωστό ότι ο ISIS χρηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό τις τρομοκρατικές του δραστηριότητες μέσα από το παράνομο εμπόριο συνθετικών ναρκωτικών που παράγονται κατά κόρον στη Συρία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η πρώτη παραγωγός χώρα στις αμφεταμίνες», ανέφερε η ιταλική αστυνομία προσθέτοντας:

«Σύμφωνα με το DEA (την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών), το Ισλαμικό Κράτος κάνει ευρεία χρήση αυτών των φαρμάκων σε όλα της τα εδάφη και μέσα από την πώλησή τους ασκεί επιρροή και έλεγχο».

Το συγκεκριμένο φάρμακο θεωρείται κοινό διεγερτικό στη Μέση Ανατολή και χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένες χώρες που συνορεύουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από Italian police seize over $1 billion of 'ISIS-made' Captagon amphetamines, by Jack Guy, Stephanie Halasz and Valentina DiDonato, CNN
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ