ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Επίσκεψη στην Αργολίδα της Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνάς Κόρκα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:42:00 μ.μ. | |
Επίσκεψη στην Αργολίδα της Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνάς Κόρκα
Επίσκεψη εργασίας στην Π.Ε. Αργολίδας πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Μετά το τέλος της επίσκεψης της η κα Κόρκα δήλωσε:


«Πραγματοποίησα επίσκεψη στην Π.Ε. Αργολίδας μαζί με κλιμάκιο της περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελούμενο από την εντεταλμένη σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου και τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Χάρη Βυτινιώτη.

Αρχικά συναντήσαμε τους Αργολιδείς συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζο και Υγείας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και τον κοινωνιολόγο Γιώργο Κόνδη, μέλος της επιτροπής για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από το 1821.

Επισκεφθηκαμε την Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού, όπου ο αντιπρόεδρος Τάσος Τσάγκος ενημέρωσε για τις δραστηρίοτητες της βιβλιοθήκης και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες συνεργασίας για την ανάδειξη της συμμετοχής της Αργολίδας στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.
Έπειτα, επισκεφθηκαμε το εργαστήριο κατασκευής ενδυμάτων “Αριστοτέχνημα” στο Αργος, όπου ο δημιουργός και σχεδιαστής Αριστείδης Τζονευράκης - οποίος προβαίνει στην παραγωγή παραδοσιακών φορεσιών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας - ενημέρωσε για την τέχνη και την τεχνική του “Ελληνοράπτη”.

Μετά, φτάσαμε στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα, όπου οι υπεύθυνοι ξενάγησαν τα μέλη της ομάδας στις εκτιθέμενες συλλογές και ιδιαίτερα σε ό,τι έχει σχέση με τις ενδυμασίες της εποχής της Επανάστασης και γενικά του 19ου αιώνα. Συζητήσαμε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Περιφέρεια για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση, ενώ ζητήθηκε από το ίδρυμα να συνδράμει στην έναρξη των εκδηλώσεων, η οποία θα σηματοδοτηθεί μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Τελος, μεταβήκαμε στο παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου η υπεύθυνη Λαμπρινή Καρακούρτη ενημέρωσε σχετικά με τις επετειακές δράσεις της Πινακοθήκης, εξαιρετικά πολυποίκιλες και σημαντικές για την Αργολίδα, αλλά και όλη την Πελοπόννησο.

Ήταν μια εξαιρετικά επικοδομητική επίσκεψη από την οποία καταγράψαμε πολλές δυνατότητες και ιδέες που συζητήσαμε για τις επερχόμενες προετοιμασίες του 2021. Συνεχίσουμε.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ