ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Γ.Γκιόλας: Εξαπάτηση των συνταξιούχων και των δανειοληπτών από τη Ν.Δ. με το νόμο που ψήφισε μονή της χτες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:47:00 μ.μ. |
Γ.Γκιόλας: Εξαπάτηση των συνταξιούχων και των δανειοληπτών από τη Ν.Δ. με το νόμο που ψήφισε μονή της χτες
Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για χορήγηση των αναδρομικών των συντάξεων έκρυβαν την αλήθεια.

Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος που είχε αρχικά από το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμηθεί στο ύψος των 3,9 δις, κατρακύλησε σε 1,4 δις. Μάλιστα ο κος Δ. Κουτσούμπας, Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ ευφυώς παρατήρησε ότι σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η σχετική επιβάρυνση του κρατικού προυπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή ανέρχεται σε 900 εκατομ.

Ας αποδεχθούμε ότι έγινε λογιστικό λάθος, που ίσως διορθωθεί.

Η εξαπάτηση εντοπίζεται κυρίως στην αυθεντική ερμηνεία του κ. Πρωθυπουργού, ο οποίος ανέγνωσε την απόφαση του Σ.Τ.Ε περί καταβολής των αναδρομικών συντάξεων ως αφορούσα μόνο τις κύριες συντάξεις και όχι τις επικουρικές και τα δώρα.

Έτσι μειώνεται κατά 1,4 δις η συνολική δαπάνη με την αφαίρεση των επικουρικών και των δώρων. Ποιοι θα υποστούν τη μεγαλύτερη ζημιά; Ορθώς το αντιληφθήκατε. Οι μικροσυνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ. Δηλαδή από τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχων, τα 2/3 αυτών. Οι περισσότεροι δικαιούχοι των χαμηλότερων συντάξεων.

Μάλιστα για να εξαναγκασθούν να τα πάρουν εντός του 2020, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα αποδεχτούν την καταβολή με «κούρεμα», χάνοντας το δικαίωμα να διεκδικήσουν στο μέλλον τα υπόλοιπα οφειλόμενα ποσά.

Ας είναι λοιπόν! Πετσόκομμα των αναδρομικών κατά 60% συνολικά. Μεροληψία κατά των χαμηλοσυνταξιούχων και Ωσαννά από τα σάιτ και λοιπά Μ.Μ.Ε της λίστας Πέτσα. Ουδέν λάθος επιτρέπεται μετά την απομάκρυνση εκ του Ταμείου. Κατά τον πάροχο!

Ας δούμε πως θα αντιδράσει και ο αποδέκτης!


«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


Ένα ακόμη ανάχωμα υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας κατέρρευσε με τον ίδιο νόμο που ψηφίστηκε χτες.

Το λεγόμενο σύστημα «γέφυρα», που θα γεφύρωνε και θα εξασφάλιζε τη συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ανέτρεψε παταγωδώς τις ελπίδες δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών. (Έως 50.000 προβλέπονται οι πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του έτους). Υποχρεώνει συνεπώς τους δανειολήπτες «να περάσουν κάτω από τη γέφυρα» , όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Καμία στεγαστική προστασία, επιδότηση μόνο για εννέα μήνες, κυρίως για να εξασφαλιστούν οι Τράπεζες στην είσπραξη των δόσεων και στον αέρα η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών, που θα ωφεληθούν γι’ αυτό και μόνο το διάστημα αν είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεών τους έως 90 μέρες. Όσο δηλαδή διήρκεσε η πανδημία, που οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν καν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους και είναι προφανές ότι ούτε και την δόση του δανείου τους, μπόρεσαν να καταβάλλουν.

Άλλη μια πεπονόφλουδα , που κρυβόταν στις λεπτομέρειες. Όποιος χάνει έστω και μία δόση χάνει κι αυτή την κουτσουρεμένη επιδότηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε συγκεκριμένη και αναλυτική τροπολογία για προστασία της Α’ κατοικίας.

Με αυξημένα και συνεπώς ρεαλιστικά τα κατώτερα ποσά του οφειλόμενου δανείου, την αξία της κατοικίας και κάλυψη για όσα επιχειρηματικά δάνεια είχαν δοθεί με υποθήκη της κατοικίας του δανειολήπτη.

Η τροπολογία δεν εξετάστηκε, δεν απαντήθηκε και βεβαίως απορρίφθηκε.

Ποιους θέλατε να εξασφαλίσει ο νόμος -γέφυρα του Μητσοτάκη; Τους δανειολήπτες από τους πλειστηριασμούς ή τους Τραπεζίτες;

Ο ευρών αμοιφθήσεται!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ