ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές κινείται προς Αθίκια - Εντολή εκκένωσης του χωριού (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 μ.μ. | | |
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές κινείται προς Αθίκια - Εντολή εκκένωσης του χωριού (βίντεο)
Mαίνεται η φωτιά στην Κορινθία, απειλώντας σπίτια και αναγκάζοντας τις Αρχές να διατάξουν την εκκένωση πέντε οικισμών. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά κατευθύνεται, όπως όλα δείχνουν, προς τα Αθίκια Κορινθίας, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίας, Βασίλη Νανόπουλο στόχος είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες γύρω από το χωριό Αθίκια αλλά και στην πλευρά του Σοφικού γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκτραπεί η φωτιά προς το Σοφικό, εκεί όπου το δάσος είναι πολύ πυκνό και, όπως είπε, «ελπίζουμε να μην φτάσει ως εκεί γιατί μετά θα είναι ανεξέλεγκτη φωτιά».

Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

"Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις", επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Αναφέρει ακόμη, ότι σε λίγο αναμένεται να αφιχθούν, από τη Θεσσαλονίκη, στις Κεχριές, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της νέας ημέρας θα είναι έτοιμα, εφ΄ όσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες. Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δέκα πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία

«Καλύτερη εικόνα» είναι στο μέτωπο της φωτιάς που εξελίσσεται σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Λασιώνος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης.

Μάλιστα, όπως προσέθεσε, η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν συνεχώς. Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά βρίσκεται μακριά από την Αρχαία Ολυμπία και κοντά στα όρια με το νομό Αχαΐας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ