ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας στηρίζουν την νέα κινητοποίηση των Λογιστών-Φοροτεχνικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:04:00 π.μ. | | |
Οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας στηρίζουν την νέα κινητοποίηση των Λογιστών-Φοροτεχνικών
Οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας συμμετέχουμε και στηρίζουμε την νέα κινητοποίηση των Λογιστών-Φοροτεχνικών που είναι η αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή την Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020.

Τα μέτρα περιορισμού της οικονομίας λόγω του ιού Covid_19 έπληξαν σημαντικά επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Αναντίστοιχα τα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, στην λογική βλέποντας και κάνοντας, που προκάλεσε το οικονομικό lockdown εμφανίζονται ως ανεπαρκή, αποσπασματικά, και εν τέλει αναποτελεσματικά.

Οι λογιστές-φοροτεχνικοί όλο το διάστημα του lockdown καθημερινά εκτεθειμένοι στους υγιεινομικούς κινδύνους του Covid 19 υπέστησαν το «σισύφειο μαρτύριο» απ’ την συνεχιζόμενη αδράνεια της Διοίκησης καλούμενοι να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που θεσπίσθηκαν απ’ την πολιτεία μέσα απ’ τις αναρίθμητες κακοσχεδιασμένες ψηφιακές «πλατφόρμες» προϊόν των 12 ΠΝΠ και των 610 ερμηνευτικών εγκυκλίων, πολλών δε αντικρουόμενων μεταξύ τους καθώς και των παρεμβαλόμενων διευκρινιστικών δελτίων τύπου.

Δυστυχώς ακόμα μια φορά είναι εκκωφαντική η σιωπή και η αδράνεια της Διοίκησης του Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ και της ΠΟΦΕΕ, όπου ως παράταξη του επιμελητηρίου διαφοροποιείται από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.

Ο αγώνας των λογιστών φοροτεχνικών με παρόμοιες κινητοποιήσεις-δράσεις συμβαδίζει με τα δίκαια αιτήματά τους:

1. Νομοθετική διάταξη που να προβλέπει ως «ανωτέρα βία» γεγονότα ασθένειας ή εγκυμοσύνης αλλά και απευκταίες περιπτώσεις θανάτου Λογιστών – Φοροτεχνικών.

2. Ελαχιστοποίηση του ορίου της διάταξης του άρθρου 38 του Ν. 2873/2000 (50.000,00 ευρώ όπως ισχύει με την απόφαση Α.1123/2019) υποχρεωτικής υπογραφής δηλώσεων, βιβλίων και οικονομικών καταστάσεων για να ταυτίζεται με την νεότερη διάταξη (που κατισχύει) της παρ. 4 του άρθρου 5 του Ν. 4308/2014 (ΕΛΠ), που προβλέπει υπογραφή όλων των οικονομικών καταστάσεων και δηλώσεων.

3. Καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους για όλες τις εργασίες του Λογιστή-Φοροτεχνικού.

4. Ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού των λογιστικών εργασιών, και

5. Εξορθολογισμός των διοικητικών κυρώσεων τυπικού διαδικαστικού χαρακτήρα του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

Από την Γραμματεία των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ