ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε «γωνιές» της Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 π.μ. | |
Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε «γωνιές» της Πελοποννήσου
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει την περιοδική έκθεση με τίτλο «ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΗ-Αδάμαστη φύση», από την Τετάρτη 29 Ιουλίου, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. 

Οι δημιουργίες της Λίτη, σε νατουραλιστικές ή σε πιο αφαιρετικές φόρμες, παίρνουν διάφορες μορφές, μεγεθύνονται και μεταλλάσσονται με μια ποικιλία υλικών, όπως μέταλλο, χρωματιστές ψηφίδες και καθρέφτες. Ζώα, πτηνά, έντομα, φυτά, καρποί και φιγούρες δραπετεύουν από τη φύση και παρεισφρέουν στο ανθρωπογενές περιβάλλον του Μουσείου.

-Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά», κάθε Τετάρτη από τις 29 Ιουλίου έως και τις 19 Αυγούστου, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τέσσερις εξαιρετικές ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, οι μυθοπλαστικές ιστορίες των οποίων μάς ταξιδεύουν σε παλαιότερες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

-Στον μεγάλο μας συνθέτη Γιάννη Σπανό είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Φιλοτεχνικό όμιλο της Πόλης, το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2020, στο Άλσος Αγίου Γεωργίου.

-Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, ανοίγει τις πύλες της η ετήσια έκθεση βιβλίου στην πλατεία Ωνάση στο Ναύπλιο.

-Με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει μουσική βραδιά με τίτλο «Τραγούδια από πατρίδες χωρίς σύνορα», τη Δευτέρα 3 Αυγούστου (ώρα 21:00), στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ