ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Δύο κλασικά αριστουργήματα σε επανέκδοση στον Θερινό κινηματογράφο CINE VALIA

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. | | |
Δύο κλασικά αριστουργήματα σε επανέκδοση στον Θερινό κινηματογράφο CINE VALIA
Το «ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ» του 1982,από το best seller της Αγκάθα Κρίστυ σε σκηνοθεσία Γκάι Χάμιλτον και με πρωταγωνιστή τον δυο φορές βραβευμένο με Όσκαρ, Πίτερ Ουστίνοφ, στον ρόλο του Βέλγου ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό, τον Νίκολας Κλέι, τον Τζέιμς Μέισον, την Τζέιν Μπίρκιν και την Μάγκι Σμιθ.

ΣΥΝΟΨΗ
Οι διακοπές έγιναν συνώνυμο του εγκλήματος… Ποιος στραγγάλισε τη νεαρή κακομαθημένη σούπερ σταρ του Μπρόντγουεη ενώ έκανε ηλιοθεραπεία σ΄ ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου; Όλοι οι ύποπτοι έχουν πολύ καλούς λόγους να επιθυμούν το θάνατό της, έχουν όμως και εξίσου ισχυρά άλλοθι. Για πρώτη φορά ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, φαίνεται ν΄ αδυνατεί να εξιχνιάσει το έγκλημα. Ένα ακόμα σπουδαίο βιβλίο της Άγκαθα Κρίστυ σε μια καταπληκτική κινηματογραφική μεταφορά με τον Πίτερ Ουστίνοφ, καλύτερο όσο ποτέ στο ρόλο του ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκάι Χάμιλτον
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Πίτερ Ουστίνοφ, Νίκολας Κλέι, Τζέιμς Μέισον, Τζέιν Μπίρκιν, Μάγκι Σμιθ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 117’
ΕΤΟΣ: 1982


ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ - LE M ÉPRIS

«Μια βαθύτατα επιδραστική κινηματογραφική συνάντηση με την αιωνιότητα... Μία από τις πιο συγκινητικές ταινίες της εποχής της»
Μάρτιν Σκορσέζε

«Το σπουδαιότερο έργο τέχνης που παρήγαγε η μεταπολεμική Ευρώπη»
Περιοδικό Sight & Sound

ΣΥΝΟΨΗ
Ο Αμερικανός παραγωγός Τζέρεμι Πρόκος (Τζακ Πάλανς) προσλαμβάνει τον γνωστό Αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία) προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την Οδύσσεια του Ομήρου. Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει τον Πωλ Ζαβάλ (Μισέλ Πικολί), συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών και θεατρικών έργων, για να επεξεργαστεί το σενάριο. Η σύγκρουση μεταξύ καλλιτεχνικής έκφρασης και εμπορικής απήχησης ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με την προοδευτική αποξένωση του Πωλ από τη σύζυγο του Καμίλ (Μπριζίτ Μπαρντό) η οποία φαίνεται να ξεκινά από τη στιγμή που ο Πωλ αφήνει την Καμίλ μόνη με τον εκατομμυριούχο παραγωγό.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΖΑΝ-ΛΥΚ ΓΚΟΝΤΑΡ
ΗΘΟΠΟΙΟ: ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΠΑΡΝΤΟ, ΜΙΣΕΛ ΠΙΚΟΛΙ, ΤΖΑΚ ΠΑΛΑΝΣ, ΦΡΙΤΣ ΛΑΝΓΚ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 102’
ΕΤΟΣ: 1963

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Έγκλημα κάτω από τον ήλιο
ΠΕΜ 9/7 ΠΑΡ 10/7 ΣΑΒ 11/7
Ώρα προβολής 22:20


ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ
ΚΥΡ 12/7 ΔΕΥ 13/7 ΤΡΙ 14/7
Ώρα προβολής 22:20
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ