ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Έλεγχοι του Σ.ΕΠ.Ε. Αργολίδας - Αρκαδίας για την καταπολέμηση της διασποράς της λοίμωξης COVID-19

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 π.μ. | | | |
Έλεγχοι του Σ.ΕΠ.Ε. Αργολίδας - Αρκαδίας για την καταπολέμηση της διασποράς της λοίμωξης COVID-19
ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.) / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ υλοποιεί ένα οριζόντιο πρόγραμμα ελέγχων στους χώρους εργασίας στο σύνολο της επικράτειας, για την παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού SARS-COV-2 μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, με βασικό γνώμονα την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια ελέγχου Επιθεωρητών του Σ.ΕΠ.Ε. της Π.Δ.Ε.Α.Υ. Πελοπ/σου - Δυτ. Ελλάδας – Ηπείρου και Ιον. Νήσων του Τ.Ε.Α.Υ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ, στην περιοχή Αργολίδας, με τη συνδρομή και της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, για να διαπιστώσουν την εφαρμογή των προβλεπομένων από τις κανονιστικές πράξεις.

Βασικά σημεία ελέγχου η τήρηση των αποστάσεων και η αποφυγή συγχρωτισμού, η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας από όλο το προσωπικό και λοιπά σχετικά μέτρα, με την πλειοψηφία των εργοδοτών να τα εφαρμόζουν πιστά.

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και στους δύο νομούς Αργολίδας - Αρκαδίας, και στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα, αναστολή λειτουργίας) που ορίζει η Νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας (μη ιατρική) από το Σάββατο (18/7) έγινε υποχρεωτική και στα σούπερ μάρκετ τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

Για το ΤΕΑΥΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Μερμίγκης Παναγιώτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ