ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: Ντροπή για τη δημοσιογραφία η «νομιμοποίηση» ανώνυμων υβριστικών κειμένων και fake προφίλ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 μ.μ. |
Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: Ντροπή για τη δημοσιογραφία η «νομιμοποίηση» ανώνυμων υβριστικών κειμένων και fake προφίλ
Αναρτήθηκε στο τοπικό site «αναγνώστης» η αναπαραγωγή ενός εμετικού, προσβλητικού και συκοφαντικού ανυπόγραφου κειμένου από ένα ανώνυμο προφίλ των social media.

Πιστεύουμε πως πέρα από το άθλιο περιεχόμενο της ανάρτησης η εν λόγω πράξη υποβαθμίζει σε τεράστιο βαθμό την δημοσιογραφία στην περιοχή μας. Ο ανώνυμος πληρωμένος συκοφάντης του ψεύτικου προφίλ βρήκε σύμμαχο και υπεύθυνο απέναντι στο νόμο τον έγκριτο αναγνώστη για να μπορέσει να διαδώσει περισσότερο τη λάσπη και τη βρωμιά που η πληρωμένη υπόσταση του έχει υποχρέωση να πετάει.

Κηδεύοντας και θρηνώντας λοιπόν την δημοσιογραφική δεοντολογία αναφέρουμε τα εξής.

1. Τι γνώμη έχουν οι δημοσιογράφοι της περιοχής μας; Μήπως πρέπει να απευθυνόμαστε για την ενημέρωση μας στα ψεύτικα προφίλ και οι ίδιοι να πάνε σπίτι τους να φτιάξουν κι αυτοί μερικά;

2. Τι γνώμη έχει η ΕΣΗΕΑ αν οι δημοσιογραφούντες στον «αναγνώστη» είναι μέλη της.

3. Πως μπορούν άραγε άνθρωποι οι οποίοι καθημερινά από το μετερίζι που ο κόσμος τους εξέλεξε να αγωνίζονται να προστατευτούν από τη λάσπη των ανωνύμων συκοφαντών;

Η ενασχόληση με τα κοινά δεν μπορεί να έχει ως αναγκαστική «συνέπεια» την κατασυκοφάντηση και τη μείωση της προσωπικότητας καθώς και την «ανώνυμη» εκτόξευση προσβολών και ύβρεων.

Καταγγέλλουμε την αήθη ενέργεια διάδοσης ανωνύμων υβριστικών δημοσιευμάτων από επώνυμα έντυπα και τις απαράδεκτες τακτικές «νομιμοποίησης» κατευθυνόμενων κειμένων οι οποίες αποτελούν ντροπή για το Δήμο της Πρώτης Πρωτεύουσας της Ελλάδας.

ΥΓ: Είναι απόλυτα θλιβερό να καταφεύγει ένα μέσο επικοινωνίας στα fake προφίλ για να κρύψει την αδυναμία εύρεσης ειδήσεων μέσω πραγματικού ρεπορτάζ.

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ