ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Με το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass στην Ευαγγελίστρια συνεχίστηκε το 29ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. | | |
Με το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass στην Ευαγγελίστρια συνεχίστηκε το 29ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου
 Με συναυλία χάλκινων συνεχίστηκε η δεύτερη μέρα του 29ου Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου την Πέμπτη 30 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.


Το Φεστιβάλ Ναυπλίου, παρά τις δυσκολίες της φετινής καλλιτεχνικής χρονιάς, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με το κοινό του, ξεκίνησε στις 29 Ιουλίου και υπόσχεται μια σειρά από θαυμάσιες εκδηλώσεις μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Φτάνοντας στην 29η χρονιά του, το Φεστιβάλ Ναυπλίου, βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών Κριτικών Ελλάδας, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για μια επίσκεψη στο μαγευτικό Ναύπλιο.
Το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass που φιλοξένησε το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου την δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, δημιουργήθηκε το 1989. Τα μέλη του συνόλου είναι και μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ , ενώ, παράλληλα, σαν κουιντέτο, έχουν μια αξιόλογη παρουσία στο χώρο της μουσικής δωματίου για χάλκινα πνευστά, με συναυλίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική και την Ασία.
Από το 2003 – 2014 ίδρυσαν και οργάνωσαν σε ετήσια βάση την Ιόνιο Θερινή Μουσική Ακαδημία, στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Δήμο της Κέρκυρας. Σκοπός του Melos Brass είναι η προώθηση της μουσικής δωματίου για χάλκινα πνευστά μέσα από την ερμηνεία έργων από το διεθνές ρεπερτόριο, καθώς και η ενθάρρυνση Ελλήνων συνθετών στη δημιουργία έργων για χάλκινα πνευστά. 
Μέχρι σήμερα, αρκετοί σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες έχουν γράψει αξιόλογα έργα ειδικά για το συγκρότημα. “Μέλος” στα Αρχαία Ελληνικά σημαίνει μελωδία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ