ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Δυο ταινίες του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους ταξιδεύουν για Αμερική (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. | |
Δυο ταινίες του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους ταξιδεύουν για Αμερική για το Student Video Contest 2020
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους συνεχίζουν με τις δημιουργίες τους να μας εκπλήσσουν ευχάριστα. Οι ταινίες τους "Το Χρέος" και "Ο Άγνωστος Σωτήρας" ταξιδεύουν για την Ουάσιγκτον και το Student Video Contest 2020, όπου επιλέχθηκαν για την τελική φάση του διαγωνιστικού προγράμματος.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ίδρυμα "Robert F. Kennedy'' για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι δυο ταινίες του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους:

Το Χρέος

Η ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους με τίτλο "Το Χρέος" είναι ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους πρόσφυγες και στους απλούς ανώνυμους εθελοντές, που βοήθησαν και βοηθούν όλους αυτούς τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας και στον Ed St’George.

Έφυγε από την πόλη του, το Irvine της Καλιφόρνια το Νοέμβρη του 2015 και ήρθε στη Λέσβο να βοηθήσει. Αφιερωμένο και στη μνήμη του Παπά Στρατή που μας δίδαξε τι σημαίνει Αγάπη αλλά και στη μνήμη της γιαγιάς Μαρίτσας. Αφιερωμένο και στη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη, που μας παραχώρησε υλικό για τη δημιουργία της ταινίας. Γιάννη σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας έδωσες τόσα χρόνια. Η ιδέα για τη δημιουργία της ταινίας, στηρίχθηκε σε ένα άρθρο του Παναγιώτη Σαμαρά.

Η διασκευή του σεναρίου έγινε από ομάδα μαθητών με επιμέλεια από την Βίκυ Σωτηροπούλου και η μουσική επένδυση έγινε (με τη σειρά όπως ακούγονται) με τα υπέροχα τραγούδια του Λευτέρη Μέρου, (ενορχήστρωση Νίκου Παπαδόπουλου), τα μοναδικά τραγουδια του Δημήτρη Ζερβουδάκη και την θεϊκή μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Οπτικοακουστικό υλικό που βρήκαμε για να ολοκληρώσουμε τη σχολική μας εργασία στο διαδίκτυο από υπέροχους βραβευμένους Έλληνες φωτογράφους ( Γ. Μπεχράκης, Α. και Δ. Μεσσήνης, Α. Κωνσταντινίδης, Α. Αβραμίδης, Τζωρτζίνης κ.α.) και από τις ιστοσελίδες των "Γιατρών του κόσμου" , "Γιατροί χωρίς Σύνορα" κλπ.. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ.

-Βραβείο Special Μention Αward στο 5ο Dubrovnik Film Festival (DUFF) 2016 Κροατίας 

-Βραβείο στη κατηγορία (17-20 ετών) στη 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio 2016 

-Βραβείο «Εγγραματισμού στα Μέσα 2016» της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας.

-Βραβείο για τις καλές πρακτικές στο προσφυγικό ζήτημα του Υπουργείου Παιδείας. 

"The debt" is a documentary made by young students in Argolida Greece and is dedicated to refugees and simple anonymous volunteers who helped and help all those uprooted our fellow human beings. The debt we all have to people in need. Music for the documentary was offered by Dimitris Zervoudakis, Lefteris Meros and Evanthia Reboutsika. English subtitles

Αφήγηση: Ιουλία Παναγοπούλου Ηχογράφηση: Νίκος Ανδριώτης, Βάλτσο Βάλεβ, Βασίλης Καρατζιάς Βίντεο-Επεξεργασία-Μοντάζ: Ρόντι Σούλι -Μιχάλης, Τάγκαλης Γιώργος, Παναγόπουλος Μάριος, Ροβάς Στέλιος, Καραγιάννης Γιώργος, Ξαγοράρης Παναγιώτης, Σταύρου Δημήτρης.

Ο Άγνωστος Σωτήρας

Το ντοκιμαντέρ των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και 1ου Ε.Κ. Άργους με την άγνωστη ιστορία του Asa Jennings, του ανθρώπου που έσωσε 350.000 Έλληνες το 1922 στην καταστροφή της Σμύρνης. Στο 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους φοιτούν παιδιά με προσφυγικές ρίζες από τη Σμύρνη και από ολόκληρη τη Μικρά Ασία.

Ήθελαν να ασχοληθούν με το δράμα των προγόνων τους το 1922 και να τους αφιερώσουν τη δημιουργία τους. Ο Σίντλερ της Σμύρνης (Asa Jennings) αγνόησε την επίσημη πολιτική της χώρας του, δεν έλαβε υπόψη θρησκεία, χρώμα και φυλή. Ήθελε μόνο να σώσει όσο γίνεται περισσότερους δύστυχους συνανθρώπους του. 

Έδωσε την περιουσία του, έπεισε τους Τούρκους και πίεσε τις ελληνικές αρχές για να εξασφαλίσει την διάσωση των προσφύγων... Και τα κατάφερε. 

Η ταινία βραβεύτηκε με το "Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ" στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ 2019. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη "ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" και στον κ. Χρήστο Βασιλόπουλο, που για άλλη μια φορά ήταν πηγή της έμπνευσης μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ