ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Εξαιρετική πρωτοβουλία για αναπτυξιακούς αγώνες στίβου από 6 σωματεία στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:50:00 μ.μ. | | |
Εξαιρετική πρωτοβουλία για αναπτυξιακούς αγώνες στίβου από 6 σωματεία στην Πελοπόννησο
Στο νέο εγχείρημα έξι σύλλογοι που ανήκουν στην τοπική ΕΑΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία σειρά αγώνων για παιδιά της κατηγορίας παμπαίδων-παγκορασίδων και μικρότερα, με στόχο να φέρουν πίσω τα παιδιά στο στίβο και να δώσουν αγωνιστικά κίνητρα.

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση που βγήκε η σειρά αγώνων θα συμβάλλει στην καλύτερη προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών πριν τα διασυλλογικά και τα πανελλήνια πρωταθλήματα και βέβαια θα δίνει αγωνιστικό κίνητρο. Οι σύλλογοι που συμμετέχουν θα διοργανώσουν 4 ημερίδες σε 4 πόλεις της περιφέρειας: Καλαμάτα (Οκτώβριος 2020), Λουτράκι (Δεκέμβριος 2020), Άργος (Φεβρουάριος 2021) και Τρίπολη (Απρίλιος 2021). Οι αγώνες θα γίνουν χωρίς θεατές, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και με όριο συμμετοχών. Οι συμμετέχοντες σύλλογοι είναι οι εξής: ΓΣ Αρκαδίας (Τρίπολη), ΓΣ Ακρίτας (Καλαμάτα), ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου (Λουτράκι), ΣΔΥ Αργολίδας (Άργος), ΓΣΜ Λύκαια (Μεγαλόπολη) και ΑΟ Μεγαλόπολης (Μεγαλόπολη).

Ο Πέτρος Παπαδόπουλος του ΓΣ Ακρίτα μαζί με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Πελοποννήσου, Κώστα Βινατσέλα, ήταν οι δύο που έδωσαν την αρχική ιδέα, όπως δήλωσε στο Sportsfeed o Γιώργος Καραπάνος, προπονητής του ΣΔΥ Αργολίδας, ενός από τους συλλόγους που συμμετέχουν. 

Στη συνέχεια πρόσθεσε για την πρωτοβουλία: «Είναι μία ιδέα που γεννήθηκε από την ανάγκη τα παιδιά να συμμετέχουν σε περισσότερους αγώνες μέσα στη χρονιά. Δυστυχώς, υπάρχει το φαινόμενο κατά το οποίο τα παιδιά βλέπουν τους αγώνες με φόβο, και πολλές φορές σταματούν από τον στίβο για αυτό το λόγο. Εδώ πρέπει εμείς να τα ενθαρρύνουμε και να συνδυάζουμε τους αγώνες με μια εκδρομή. Να μπαίνουν στο λεωφορείο και να πηγαίνουν Καλαμάτα, Τρίπολη, Λουτράκι, Άργος, να κάνουν παρέες και να συνηθίζουν στην ιδέα. Μαζί, θα μάθουν και οι γονείς να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία. Ότι κάποια στιγμή τα παιδιά τους ίσως πιάσουν κάποιο όριο και θα πρέπει να συμμετάσχουν σε κάποιο πανελλήνιο πρωτάθλημα που μπορεί να είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδας». 
Η πρωτοβουλία έχει όμως και διπλό ρόλο, αφού πέρα από τα παιδιά μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη των τοπικών συλλόγων, όπως τόνισε: «Ο στόχος μας είναι να έχουμε όλο και περισσότερες συμμετοχές. Να περάσουν καλά τα παιδιά και να φέρουν και τους φίλους τους. Άλλωστε με το lock down, ό,τι χτίσαμε εμείς τα ερασιτεχνικά σωματεία τα τελευταία χρόνια γκρεμίστηκε μέσα σε 2-3 μήνες. Είναι δύσκολο να φέρεις τα παιδιά πίσω στα στάδια. Πρέπει να το χτίσουμε από την αρχή με νέες ιδέες σαν κι αυτή και πολύ μεράκι».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ