ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Τα "Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν" ανοίγουν την αυλαία του 7ου Φεστιβάλ Θεάτρου"Ερμηνείες στην Ερμιονίδα"

Τα "Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν" ανοίγουν την αυλαία του 7ου Φεστιβάλ Θεάτρου"Ερμηνείες στην Ερμιονίδα"
Με τα "Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν" ξεκινούν στις 17/8 οι παραστάσεις του "7ου Φεστιβάλ Θεάτρου ‘Ερμηνείες στην Ερμιονίδα"

Η συγκλονιστική μαρτυρία για τη γενοκτονία των Αρμενίων με την καθηλωτική ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν, Δευτέρα & Τρίτη 17-17/8/20 Θέατρο ARTίκι στο Κρανίδι, ώρα 9μ.μ.
Λόγω των ιδιαίτερων φετινών συνθηκών και του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ H ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 698 698 2224

Χορηγοί Εισιτηρίου: ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΜΠΑΣΙΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ ΚΟΙΛΑΔΑ - ΔΑΓΡΕΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΡΑΝΙΔΙ
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 €.

(Για τα μέτρα πρόληψης κατά του covid-19, παρακαλούμε δείτε προηγούμενη ανάρτησή μας )
ΤΟ ΕΡΓΟ
Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν. Μια αληθινή ιστορία. Μια συγκλονιστική μαρτυρία.
1915. Γενοκτονία των Αρμενίων.

Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της.

Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυο της αδελφές. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια. Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη... Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ. Με το φόβο και το θάνατο... Με τα γέλια και τις χαρές... Με τις μουσικές και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή της.

«Έκανα κρυφά-κρυφά τον σταυρό μου. “Παναγιά μου, σε τι φταίξαμε; Σώσον Κύριε τον λαό σου” έλεγα από μέσα μου. Όσοι ήμασταν στις άμαξες, νιώθαμε άσχημα γι’ αυτούς που περπατούσαν, γιατί δεν αντέχανε απ’ τις καμιτσιές κι έπεφταν στα χαντάκια. Αν ήταν δυνατόν να αναφτούν καντήλια για όσους πέθαναν στο δρόμο, θα είχε φωτίσει η νύχτα και θα ’χε γίνει μέρα».
Η Ανζέλ Κουρτιάν θυμάται τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της... Μέσα από τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Όπως τα έζησε η ίδια... Όπως τα βίωσε ένα μικρό παιδί. Όπως τα έγραψε αργότερα, στα μαθητικά τετράδια των εγγονιών της...

Από την πρεμιέρα της παράστασης στο Άλσος Νέας Σμύρνης το Σεπτέμβριο του 2017 και στη συνέχεια στην Αθήνα, στο ιστορικό θέατρο «Απόλλων» της Σύρου, στη Χαλκίδα, στην Πάτρα, στην Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά), στη Σκιάθο, στη Θεσσαλονίκη, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στο Λαύριο, στον Πειραιά, στη Λάρισα, στα Γιαννιτσά, στο Σοχό, στην Ασπροβάλτα, στις Σπέτσες, στην Κόρινθο, στο Λουτράκι, στην Δράμα, στην Κω και στην Αίγινα Τα Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν έχουν χειροκροτήσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 θεατές σε 80 παραστάσεις. Η παράσταση έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, τόσο για τη διασκευή του ομότιτλου βιβλίου, όσο και για την καθηλωτική ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν ως Ανζέλ Κουρτιάν, συνεχίζοντας τη δυναμική της πορεία για 3η χρονιά.
Τα Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν στο εξωτερικό:

ΚΥΠΡΟΣ: Η παράσταση παρουσιάστηκε κατόπιν πρόσκλησης της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου στην Λευκωσία στις 13.11.2018.
ΓΑΛΛΙΑ: Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων η παράσταση παρουσιάστηκε στο Παρίσι, στο Théâtre Municipal Berthelot του Montreuil στις 24.04.2019 και στο Auditorium Niedermeyer του Issy Les Moulinaux στις 25.04.2019. Οι παραστάσεις δόθηκαν στα ελληνικά με γαλλικούς υπέρτιτλους
Η.Π.Α.: Κατόπιν ενδιαφέροντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου και του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης η παράσταση παρουσιάστηκε στις 6-7-8 και 15.12.2019 στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και στις 14.12.2019 στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βοστώνης. Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Βοστώνη, και επιπλέον απονεμήθηκε στην Χριστίνα Αλεξανιάν Certificate of Special Congressional Recognition για την παράσταση από το μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου Carolyn B. Maloney. Οι παραστάσεις δόθηκαν στα ελληνικά με αγγλικούς υπέρτιτλους.
Επιπλέον, είχε προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2020 νέος κύκλος παραστάσεων σε Η.Π.Α. (στα πανεπιστήμια Harvard και MIT στη Βοστώνη, στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο και στην Τάμπα), που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Συντελεστές:
Θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου–Σκηνοθεσία–Ερμηνεία–Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χριστίνα Αλεξανιάν
Βοηθός Σκηνοθέτη – Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Καρασαββίδης
Στα ηχογραφημένα τραγούδια της παράστασης συμμετέχουν:
Φωνή: Μαρία Σπυριδωνίδου
Πολίτικο λαούτο – Μπαγλαμάς: Κώστας Γεδίκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μυρτώ Καραπιπέρη
Μοδίστρα: Πέννυ Τσομπανάκη
Φωτογραφίες: Δημήτρης Καλογερής
Trailer: Κώστας Κουφιόπουλος
Γραφίστας: Γεράσιμος Αμπάτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ