ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στην Ύδρα: «Δεν θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:39:00 π.μ. | | |
Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στην Ύδρα: «Δεν θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία» (βίντεο)
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό που έγινε στην Ύδρα και ήταν αισθητός και στην Αργολίδα.

«Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, αλλά μεγάλου βάθους, έγινε αισθητή σε σημαντικό μέρος της ελληνικής επικράτειας, αλλά οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν» διαβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Μεταξύ Ύδρας και Μήλου ο σεισμός έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το σημαντικό βάθος, είναι σεισμός βάθους, έγινε αισθητός βεβαία στην Αττική, στην Αργολίδα, στη Λακωνία, στην Κρήτη και στα γύρω νησιά, δεν μπορεί όμως να συσχετιστεί με την επιφανειακή σεισμικότητα» σημείωσε.

«Δεν θα έχουμε ούτε πλούσια μετασεισμική ακολουθία ούτε μεγαλύτερο σεισμό, παρακινδυνεύω να πω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της Ύδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης είπε πως δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές και πως ξεκινά, ως επικεφαλής κλιμακίου, επιθεώρηση στο νησί.

Αρχικά ο Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολόγισε τον σεισμό στα 5,7 Ρίχτερ, 120 χλμ νότια της Αθήνας, 56 χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και με εστιακό βάθος στα 80 χλμ. Λίγα λεπτά αργότερα το Ινστιτούτο αναθεώρησε τον σεισμό σε 5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 10:27 το πρωί της Δευτέρας.

Το επίκεντρό του εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 53 χλμ. ΝΝΑ της Ύδρας και 119 νότια της Αθήνας. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αττικής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ