ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος χαιρετίζει το αθλητικό νομοσχέδιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:14:00 μ.μ. | |
Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος χαιρετίζει το αθλητικό νομοσχέδιο
Για διατάξεις που προάγουν και εκσυγχρονίζουν το Παραολυμπιακό κίνημα κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη στήριξή του στο αθλητικό μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ως την Κυριακή (23/8). 

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Κυμπουρόπουλος επισημαίνει:

«Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έχει θέσει από τις 6 Αυγούστου προς διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο για τους ανάπηρους αθλητές. Θα αναφερθώ σε 2 ενδιαφέροντα άρθρα που προάγουν και εκσυγχρονίζουν το παραολυμπιακό κίνημα, θέτοντας τις βάσεις για νέες διεθνείς διακρίσεις των αθλητών μας, αλλά και για να στραφούν περισσότεροι νέοι και νέες ανάπηροι/ες στον αθλητισμό και τις αξίες και τον τρόπο ζωής που αυτός προάγει.

Το πρώτο άρθρο αφορά την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η εκλογή της οποίας πλέον θα γίνεται δημοκρατικά, μακριά από στρεβλώσεις του παρελθόντος. Και οι τρεις φορείς του παραολυμπιακού κινήματος που την απαρτίζουν, δηλαδή η ΕΑΟΜ ΑμεΑ, ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών και η ΟΣΕΚΑ, εκλεγούν τους εκπροσώπους τους από τις Γενικές Συνελεύσεις τους.

Το δεύτερο αφορά την αναγνώριση των συνοδών-αθλητών που είναι απαραίτητοι για κάποιες κατηγορίες αθλημάτων, χωρίς τη συμμετοχή των οποίων καθίσταται αδύνατη η συμμετοχή ορισμένων ανάπηρων αθλητών στους αθλητικούς τους αγώνες. Προσδοκώ πως με το νέο νομοσχέδιο θα διασφαλιστεί η υποστήριξη των ανάπηρων αθλητών από συνοδούς-αθλητών, που ως το πρόσφατο παρελθόν στην πλειονότητα των περιπτώσεων γινόταν σε εθελοντική βάση.

Αυτό το νομοσχέδιο και ειδικότερα τα δύο ως άνω άρθρα πρέπει να στηριχτούν από όλους γιατί δυο στοιχεία ενεργοποιούνται, εκδημοκρατισμός και διαφάνεια. Η κυβέρνηση με αυτήν την κίνηση αναδεικνύει την σημασία του παραολυμπιακού αθλητισμού στην κοινωνία μας».

Για ένα νομοσχέδιο το οποίο «αποτελεί εγγύηση διαφάνειας και αξιοκρατίας για τον ελληνικό αθλητισμό» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά, που χαρκατηρίζει τις πρωτοβουλίες του κ. Αυγενάκη ως «τεράστια τομή για όλη την αθλητική οικογένεια».

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας κάνει λόγο για «ισχυρή γροθιά στο κατεστημένο, το οποίο καταδυναστεύει τον ελληνικό αθλητισμό εδώ και δεκαετίες» και κατηγορεί όσους διαφωνούν ότι «... είχαν συνηθίσει να απολαμβάνουν την αυτονομία τους, μακρυά από τους κοινωνικούς, κρατικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς και θεσμούς».

Ανακοινώσεις στήριξης του αθλητικού νομοσχεδίου εξέδωσαν επίσης τα σωματεία πυγμαχίας ΑΟ Κέρκυρας και ΑΣ Άγιος Δημήτριος, τα σωματεία καράτε Μαχητής Αγριάς Βόλου και ΑΣ Λακκώματος, καθώς και ο Ανταγόρας Κω (άρση βαρών).

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ