ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Σύσκεψη στην Αργολίδα για την απασχόληση εργατών από τρίτες χώρες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:27:00 μ.μ. | |
Σύσκεψη στην Αργολίδα για την απασχόληση εργατών από τρίτες χώρες
Το καίριο ζήτημα της απασχόλησης πολιτών τρίτων χωρών με τη διαδικασία μετάκλησης, συζητήθηκε στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Έγινε εκτίμηση των αναγκών και του αριθμού των θέσεων σε εργατικό δυναμικό από τρίτες χώρες για εξαρτημένη εργασία, εποχική εργασία, αλιεργάτες και απασχόληση υψηλής ειδίκευσης, που θα καλυφθούν με τη διαδικασία της μετάκλησης από αλλοδαπούς κατά τα επόμενα δύο έτη.

Συμμετείχαν μέλη εργοδοτικών φορέων και φορέων της επιχειρηματικότητας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και τα στελέχη των εμπλεκομένων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι παρουσίασαν τις απόψεις τους για τη διαδικασία, εξέθεσαν τα ερωτήματά τους σχετικά με την εφαρμογή της και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που ανακύπτουν σχετικά με τους παράτυπα διαμένοντες αλλοδαπούς. Υπήρξε συναντίληψη για την υφιστάμενη δύσκολη κατάσταση στους εργάτες γης και για τις προοπτικές ανάπτυξης των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των αγροτών.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μεριμνούμε άμεσα για την κάλυψη των αναγκών στον πρωτογενή τομέα και να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των Ελλήνων αγροτών σε εργατικό δυναμικό», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ