ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Αργολίδα: Ο Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος στο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:59:00 π.μ. | | | |
Αργολίδα: Ο Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος στο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος (βίντεο)
Στην Μητρόπολη Αργολίδας βρέθηκε ο Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος την  Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020.

Ο Αργείος Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος Πόθος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ,τέλεσε τον Όρθρο και τη θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους κατά τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.
Βαθιά συγκινημένος αλλά και χαρούμενος που βρέθηκε στη γενέτειρα του , ο Μητροπολίτης Ελβετίας, ευχαρίστησε και τον οικείο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο που του έδωσε την άδεια να λειτουργήσει στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του Ναού πρωτοπρεσβύτερος και πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής ,ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ελβετίας για τη τιμή που έκανε να τελέσει τη Θεία λειτουργία στο Άργος.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ευρώπης, κ. Μάξιμος (κατά κόσμον Γεώργιος Πόθος) εγεννήθη εις το Άργος την 19ην Σεπτεμβρίου 1966. Πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών(1988), εγκατεστάθη εις Ελβετίαν και προσελήφθη εις το δυναμικόν του εν Σαμπεζύ της Γενεύης Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ένθα υπηρέτησεν επί οκταετίαν, παραλλήλως προς τα εν τη Ι. Μητροπόλει Ελβετίας καθήκοντα αυτού.
Εχειροτονήθη διάκονος (1990) και πρεσβύτερος (1993) υπό του Μητροπολίτου Ελβετίας (είτα Αδριανουπόλεως) Δαμασκηνού, διορισθείς υπ᾽ αυτού Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας(1997-2018). Επί 25ετίαν διηκόνησε τας λατρευτικάς ανάγκας περιοχών (Βέρνης, Όλτεν, Λουγκάνου) της Ελβετίας, μη εχουσών τακτικούς εφημερίους.
Τη 10η Ιουλίου 2018, ευμενεί Πατριαρχική εισηγήσει, εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ελβετίας, χειροτονηθείς εις Επίσκοπον εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου υπό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τη 22α του αυτού μηνός. Ενεθρονίσθη εις Γενεύην τη 18η Αυγούστου 2018.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ