ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Εκτός τα ξένα δορυφορικά προγράμματα και το ΡΙΚ από τους αναμεταδότες της ΕΡΤ στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:51:00 π.μ. | |
Εκτός τα ξένα δορυφορικά προγράμματα και το ΡΙΚ από τους αναμεταδότες της ΕΡΤ στο Ναύπλιο
Με απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, εκχωρούνται στην ΕΡΤ ΑΕ οι δύο ψηφιακοί πολυπλέκτες, μετά την απώλεια των συχνοτήτων στα 700MHz, που θα δοθούν στις τηλεπικοινωνίες.

 Ορίστηκε η μεταβατική περίοδος της Δεύτερης Ψηφιακής Μετάβασης, διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει η ελεύθερη τηλεόραση, δηλαδή η Digea και η ΕΡΤ, να μετακινηθεί κάτω από την 50ή συχνότητα στα UHF. Η εκκρεμότητα που υπήρχε ήταν να δοθούν και στην ΕΡΤ τα σημεία εκπομπής για τις δύο ψηφιακές συχνότητες.


Αστερίσκοι για Βόλο, Ναύπλιο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Αυτό συνέβη με την υπουργική απόφαση υπ’ αριθμόν 327/Φ.213, με την οποία ορίζονται οι περιοχές κατανομής των συχνοτήτων σε όλη τη χώρα για την ΕΡΤ και η σειρά μετακίνησης στην εκπομπή του ψηφιακού σήματος. Σε αντίθεση με τις συχνότητες της Digea, σε αυτές της ΕΡΤ υπάρχουν προϋποθέσεις για τη χρήση αρκετών διαύλων. Σε δύο περιοχές, στο Ναύπλιο και στον Βόλο, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι δύο συχνότητες που κατέχει η ΕΡΤ στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου εξαιτίας παρεμβολών στο υπάρχων τηλεοπτικό δίκτυο εκπομπής. Σε τέσσερις, επίσης, περιοχές, στις Κυκλάδες 1 και 2 καθώς και στον Αίνο και τα Δωδεκάνησα, δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν και οι δύο ψηφιακές συχνότητες. Αυτό θα συμβεί μόνο όταν περάσει η ΕΡΤ στο DVB-T2.

Εκτός τα ξένα προγράμματα και το ΡΙΚ

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η ΕΡΤ δεν θα μπορεί να εκπέμψει ψηφιακά όλα της τα τηλεοπτικά προγράμματα στις παραπάνω περιοχές, καθώς το φάσμα που διαθέτει δεν επαρκεί. Θα μείνουν εκτός, όπως και στην πρώτη ψηφιακή μετακίνηση, τα ξένα δορυφορικά προγράμματα και το ΡΙΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ψηφιακή μετακίνηση της ΕΡΤ θα πρέπει να γίνει συντονισμένα με την Digea και θα αρχίσει τον επόμενο μήνα (Σεπτέμβριο). Για να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση εκκρεμεί ο διεθνής συντονισμός με τις όμορες χώρες, ώστε να μπορεί να προχωρήσει και η εκπομπή σε DVB-T2.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ