ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την πυρκαγιά στις Μυκήνες - Γιατί δεν προστατεύθηκε επαρκώς ο αρχαιολογικός χώρος;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:38:00 μ.μ. | |
Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την πυρκαγιά στις Μυκήνες
 Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλεί η τρομακτική φωτιά που κατέκαψε τις Μυκήνες το μεσημέρι της Κυριακής 30 Αυγούστου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε απέναντι από τον Τάφο του Ατρέα και έπεσε στην ρεματιά όπου και εξαπλώθηκε, περνώντας μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, στην βουνοπλαγιά.

Οι εικόνες από το φημισμένο παλάτι των Ατρειδών να φλέγεται κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλώντας εύλογες απορίες, για το πως είναι δυνατόν ο δευτερος σε επισκεψιμότητα και αναγνωρισιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας, που προκαλεί το θαυμασμό σε εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις γωνιές της γης, να αφεθεί στην τύχη του και να μην προστατευθεί επαρκώς από το ενδεχόμενο της φωτιάς.

Δεν γνωρίζουμε τι έφταιξε, καθώς είναι νωρίς για να αποδοθούν ευθύνες που σίγουρα υπάρχουν, ενώ ακόμα η φωτιά δεν έχει σβήσει καλά καλά.

Προκαλεί όμως πραγματικά μεγάλη απορία γιατι δεν διασφαλίστηκε από την πρώτη στιγμή ο αρχαιολογικός χώρος από τις δυνάμεις της πυρόσβεσης που εσπευσαν στην περιοχή.

Είναι αδιανόητο αυτό που έχει συμβεί σήμερα στις Μυκήνες και δεν εχουν άδικο κάποιοι που μιλούν για εγκληματική αδιαφορία για ένα από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Δεκάδες site του εξωτερικού δημοσιεύουν την είδηση. Ενδεικτικά παρακάτω η ηλεκτρονική εκδοσή του Guardian

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ