Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση λένε οι ειδικοί για τον κορωνοϊό - Αύξηση κρουσμάτων αν δεν πειθαρχήσουμε (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:21:00 π.μ. |
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση λένε οι ειδικοί για τον κορωνοϊό - Αύξηση κρουσμάτων αν δεν πειθαρχήσουμε (βίντεο)
Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι λοιμωξιολόγοι για την διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας.


Παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα μειώθηκαν τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ, καθώς από τα 203 κρούσματα της Κυριακής, χτες καταγράφηκαν 126 νέα περιστατικά, οι λοιμωξιολόγοι «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα νέα μέτρα.

Στο τραπέζι των ειδικών και της κυβέρνησης υπάρχουν συνεχώς νέα μέτρα ενώ όπως φαίνεται το μοντέλο του Πόρου θα είναι οδηγός για το πως θα εφαρμοστούν.

Σήμερα μάλιστα τίθενται σε ισχύ νέα έκτακτα μέτρα για τη συγκράτηση της διασποράς του ιού με περιορισμό στο ωράριο καταστημάτων σε πολλές περιοχές.

Βατόπουλος: Περιορισμοί στα μπαρ για να μην πάμε σε γενικό lockdown

Για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η κυβέρνηση για τον κορoναϊό μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ως μια πρώτη εκτίμηση, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι η συγκεκριμένη απόφαση για τα μπαρ-εστιατόρια, ίσως να βοηθήσει τη νεολαία να συνειδητοποιήσει τι γίνεται με τον κορωνοϊό ως προς τη σοβαρότητα του θέματος.

«Έχουμε δύο Ελλάδες: την Ελλάδα των ηλικιωμένων που έχουν καταλάβει, φοβούνται και πειθαρχούν και την Ελλάδα της νεολαίας που… δεν έχει πάρει χαμπάρι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι έχουμε μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού και εύκολα μπορεί ξαφνικά η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη, σημείωσε.

Όλη η προσπάθεια που γίνεται είναι για να πειστούν όλοι για την αναγκαιότητα των μέτρων και να μην χρειαστεί να πάμε σε γενικό «lockdown». «Κλείνουμε τα μπαρ για να μην γίνει γενικό «lockdown». Αν αυτό το μέτρο αποδειχθεί επιτυχημένο δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα» είπε.

Τέλος αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες βλάβες που μπορεί να προκαλέσει ο κορωνοϊός αλλά και στον αγώνα δρόμου για το εμβόλιο. Όσο για το πότε μπορεί να έρθει στην Ελλάδα το εμβόλιο, εκτίμησε «από το 2021 και βλέπουμε».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ