ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Υποχρεωτικός ο έλεγχος για κορωνοϊό σε εργαζόμενους κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων που επιστρέφουν από άδεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. | |
Υποχρεωτικός ο έλεγχος για κορωνοϊό σε εργαζόμενους κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων που επιστρέφουν από άδεια
Υποχρεωτικός καθίσταται ο προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για κορωνοϊό COVlD-19 στους εργαζομένους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, οι οποίοι επιστρέφουν από άδεια.

Αυτό επιτάσσει σχετική κοινή υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3437/τ.Β΄/2020).

Στο πλαίσιο της εν λόγω απόφασης, “όλοι οι εργαζόμενοι μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων που επιστρέφουν από άδεια υποβάλλονται σε υποχρεωτικό προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVlD-19 με τη μέθοδο PCR που διενεργείται με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, εντός των τελευταίων 72 ωρών, είτε δωρεάν από δημόσιες δομές υγείας της χώρας, είτε από ιδιωτικά εργαστήρια.

Με απόφαση του διοικητή κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που εκδίδεται εντός μίας ημέρας από τη δημοσίευση της ως άνω απόφασης και αναρτάται στον διαδικτυακό τόπο κάθε ΥΠΕ, αλλά και των νοσοκομείων αρμοδιότητάς της, ορίζονται τα νοσοκομεία και οι φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς και κάθε τυχόν συναρμόδιος φορέας, όπως υγειονομικές δομές Περιφερειών, όπου μπορούν να διενεργούνται οι προληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι για κορωνοϊό COVlD-19”.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ με την εν λόγω απόφαση:

ΦΕΚ 3437
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ