ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:57:00 μ.μ. | |
Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ
 Τα μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ, σε συνεργασία με εθελοντές και φίλους του προγράμματος, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο της Καλαμάτας την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:30. H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό


H παράσταση αποτελεί διασκευή του ομώνυμου έργου του γελοιογράφου και θεατρικού συγγραφέα Μέντη Μποσταντζόγλου, πιο γνωστού ως Μποστ. Ο Μποστ εμπνέεται την ιστορία από τον λαϊκό θρύλο της Μαρίας Πενταγιώτισσας, καλλονής από τους Πενταγιούς Φωκίδας, γνωστής για την ομορφιά της αλλά και τα ερωτικά της σκάνδαλα. Η Μαρία Πενταγιώτισσα έζησε στα χρόνια του Όθωνα και θεωρείται συχνά από τις πρώτες φεμινίστριες στην Ελλάδα. 
Ο Μποστ, με το χαρακτηριστικά προσωπικό του ύφος, που βασίζεται στη μείξη λαϊκής και λόγιας γλώσσας, δημιουργεί μια απολαυστική κωμωδία η οποία καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα.

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ αποτελείται από μέλη του προγράμματος σε διαφορετικές φάσεις θεραπείας και δούλεψε υπό τις οδηγίες της εθελόντριας σκηνοθέτιδας Χρυσοθέμιδας Αμανατίδη. Για να υλοποιηθεί η παράσταση έχουν επίσης συνδράμει εθελοντικά οι: ο γλύπτης Κωνσταντίνος Δούσης, που βοήθησε με τα σκηνικά, το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας με παραδοσιακές ενδυμασίες, η θεατρική ομάδα Συν Ένα Μ. Τούμπουρος με κοστούμια, η Χρύσα Μαντά που επιμελείται το μακιγιάζ, o Χρήστος Συκάς στην ηχητική υποστήριξη, o Χρόνης Χρονόπουλος στη βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση και η γραφίστρια Ιωάννα Κυρίτση που σχεδίασε την αφίσα της παράστασης. Ο χώρος του Αμφιθέατρου του Κάστρου παραχωρήθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις».

Στον χώρο της παράστασης θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον COVID-19.







ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ