ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Ναύπλιο: Κλασικό διήγημα του Βιζυηνού στο ιστορικό κάστρο του Παλαμηδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:51:00 μ.μ. | |
Ναύπλιο: Κλασικό διήγημα του Βιζυηνού στο ιστορικό κάστρο του Παλαμηδίου
Το αριστούργημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού "Το αμάρτημα της Μητρός μου" (1883) στην αγγλική γλώσσα παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου 2020.

Η παράσταση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας στα πλαισια των εκδηλώσεων "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" σε μία προσπάθεια σύνδεσης του αγγλόφωνου κοινού με τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία.
Ο Βιζυηνός αντλεί αφηγηματικό υλικό από τις προσωπικές και οικογενειακές μνήμες, από τις παραδόσεις και τα βιώματα της λαϊκής ζωής στην ιδιαίτερη πατρίδα του και το ενισχύει με το στέρεο υπόβαθρο της παιδείας του.
Η παράσταση έχει ήδη φιλοξενηθεί με μεγάλη επιτυχία σε κορυφαία Ακαδημαϊκά Ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επί δύο συνεχή έτη (2018-2019).
Την σκηνοθεσία της παράστασης είχε η Δανάη Ρούσσου, ερμηνεία η Ρένα Κυπριώτη, σύνθεση μουσικής Νίκος Κυπουργός, τα κοστούμια η Βάνα Γιαννούλα και καλλιτεχνική συνεργάτης η Ειρήνη Βουρλάκου.




ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ