ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Διαμαρτύρεται το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου για την μετάκληση εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:13:00 μ.μ. | |
Διαμαρτύρεται το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου για την μετάκληση εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες
                                         
Προς Περιφέρεια Πελοποννήσου
Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε.Αργολιδας

Ελάβαμε το από 2247/17-8-2020 έγγραφό σας με το οποίο αναφέρεστε στον Ν. 32528/1054/10-8-2020 και μας καλείτε σε σύσκεψη με θέμα εκτίμηση των αναγκών σε εργατικό δυναμικό από τρίτες χώρες, που θα αφορούν θέσεις για εξαρτημένη εργασία , εποχική εργασία και για απασχόληση υψηλής ειδίκευσης που θα καλυφθούν με τη διαδικασία της μετάκλησης από πολίτες τρίτων χωρών για τα επόμενα δύο έτη.

Η Διοίκηση του Εργατικού μας Κέντρου σε έκτακτη συνεδρίαση στις 24 Αυγούστου ημέρα Δευτέρα αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να διαμαρτυρηθεί και να τονίσει ότι έχουμε εκπλαγεί για το θάρρος των αρμοδίων αρχών να προτείνουν κάτι τέτοιο στο συνδικαλιστικό μας φορέα, εν μέσω καλπάζουσας ανεργίας και ακόμη πιο τραγικής προοπτικής της προσεχούς περιόδου για τους ανέργους της περιοχής μας.

Τη στιγμή που «με νύχια και με δόντια» προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανές ορισμένες θέσεις εργασίας και να ανακόψουμε λίγο το επερχόμενο κύμα ανεργίας των Ελλήνων εργαζομένων και εξαιτίας του ουσιαστικού κλεισίματος κρίσιμων κλάδων της Ελληνικής οικονομίας, οι ιθύνοντες οδεύουν προς την αντίθετη κατεύθυνση επαυξάνοντας την αβεβαιότητα για την Εργατική Τάξη της περιοχής μας.

Για αυτό λοιπόν η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου συνεπής στις αρχές της για την ουσιαστική και συνταγματική προτεραιότητα των Ελλήνων Εργαζομένων έναντι των πάσης φύσεως μεταναστών, αναγκάζεται να επιστρέψει μετ΄ αγανακτήσεως το έγγραφο αυτό, διότι δεν έχουμε καμιά διάθεση να φανούμε επιλήσμονες των αυξημένων αναγκών των συμπολιτών μας για εργασία.

Η χειρονομία αυτή δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσβολή στον αποστολέα του εγγράφου, ο οποίος γνωρίζουμε ότι εκτελεί εκ του νόμου καθήκον.

Πρέπει όμως ο ουσιαστικός φορέας προστασίας των Ελλήνων

Εργαζομένων να αναλάβει την πρωτοβουλία αντιστροφής της αντίληψης και επανιεράρχισης των προτεραιοτήτων που αφορούν την Ελληνική Εργατική Τάξη.

Ως εκ τούτου αναμένουμε και από εσάς να ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΤΕ με αυτήν την αντίληψή μας ώστε να αντιληφθούν και οι κεντρικοί νομοθέτες ότι δεν μπορούμε να εκτελούμε με προφανή ζημιά της Πατρίδος άκριτα και αδιαμαρτύρητα ότι επιτάσσουν οι ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

Με κάθε τιμή

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΑΦΑΗΛ ΜΠΑΡΟΥ            ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ