ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Έφυγε από τη ζωή η Ναυπλιώτισσα Ογκολόγος, Διευθύντρια του ΕΣΥ Ασκληπιείου Βούλας, Ελένη Λυκάκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. | |
Έφυγε από τη ζωή η Ναυπλιώτισσα Ογκολόγος, Διευθύντρια του ΕΣΥ Ασκληπιείου Βούλας, Ελένη Λυκάκη
Από τα άσχημα παιχνίδια της μοίρας. Αυτή που είχε διαγνώσει χιλιάδες καρκίνους, αυτή που έδωσε τιτάνιο αγώνα να διαδώσει τις διαγνωστικές εξετάσεις και ειδικά αυτές του καρκίνου του μαστού, που έκανε έρευνες πάνω σε αυτό, η Ογκολόγος, Ακτινογιαγνώστρια, Διευθύντρια ΕΣΥ του Ασκληπιείου Βούλας, η Ναυπλιώτισσα Ελένη Λυκάκη, σύζυγος του Χιώτη Χειρουργού Θεόδωρου Καρατζά, μητέρα 3 παιδιών, δεν υπάρχει πιά στην ζωή. Έφυγε στα 66 μόλις χρόνια της από καρκίνο.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 22 Αυγούστου στην γενέτειρα της το Ναύπλιο

Η Χίος και τα Καρδάμυλα, δεν θα ξεχάσουν την προσφορά της σε εκατοντάδες Χιώτες και ειδικά Χιώτισσες, που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, τις προληπτικές εξετάσεις, που πραγματοποιούσε σε συνεργασία με το Σωματείο Φίλων του Χιώτικου χωριού, στο νησί και ειδικά στην ύπαιθρο, την αγάπη της και την προσφορά της.

Αποχαιρετισμός στην Ελένη Λυκάκη – Καρατζά

Αποχαιρετούμε σήμερα με μεγάλη θλίψη την αγαπημένη μας Ελένη Λυκάκη, σύζυγο του Θεόδωρου Καρατζά και μητέρα της Μαρίας-Ιωάννας, του Μαργαρίτη και της Αναστασίας.Τη θεία μου Ελένη, τη γνώρισα λίγο πριν πάω στο νηπιαγωγείο.

Μια γυναίκα που ακτινοβολούσε, αληθινή κυρία, ταυτόχρονα με μια προσιτή ομορφιά, που οφειλόταν ίσως στις ξανθιές μπούκλες που στόλιζαν το πρόσωπό της σαν μαλλιά αγγελικά. Μου είχε κάνει εντύπωση και ακόμη το θυμάμαι, με τι ενδιαφέρον θέλησε εκείνο το καλοκαίρι που τελείωσα το νηπιαγωγείο, να βάλουμε σε βιντεοκασέτα να δει τη σχολική γιορτή.

Πολύ δυναμική, φώτιζε τα καλοκαίρια μας για όλα αυτά τα χρόνια, καθώς η χαρά της οικογένειάς μου ήταν πάντα το καλοκαίρι, να ‘ρθουν ο Θόδωρος με την Ελένη και τα παιδιά.

Από τη φύση της αρχοντική, μπορεί να είχε καταγωγή από το Ναύπλιο αλλά η Χίος ήταν πραγματικό σπίτι της, αγάπησε κι αγαπήθηκε στον τόπο αυτό πραγματικά.

Από τη φύση της γενναιόδωρη, δεν γνώριζε πάντα γενναιοδωρία από τη ζωή, καθώς τίποτα από όσα επέτυχε δεν της χαρίστηκε, όμως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και η ίδια επανειλημμένα στάθηκε άριστη καπετάνισσα.

Ήταν μια γυναίκα με πολύ ξεκάθαρη κρίση, με θάρρος και παρρησία εξέφραζε πάντα την άποψή της, χωρίς να διστάζει «μη δυσαρεστήσει» κανέναν, διότι είχε βεβαιότητα γι αυτό που έλεγε.
Πάντα με πίστη προς τους νέους, πάντα ενθαρρυντικά, δέχθηκα υποστήριξη από εκείνη, όταν δεν περίμενα από κανέναν. Παράλληλα, από τα δικά της βήματα παρέδιδε το μάθημα, ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο, αρκεί να έχεις θέληση και αποφασιστικότητα και να είσαι διατεθειμένος βέβαια να κοπιάσεις.

Στο γάμο μας με τον Βαλάντη χόρεψε σαν να παντρεύει δικό της παιδί, τόσο που ο κόσμος ρωτούσε «ποια είναι η κυρία με τα μπλε», παρότι ήδη από τότε δοκιμαζόταν.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου «ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ», επανειλημμένα πρόσφερε υπό την ιδιότητά της ως ιατρός Διευθύντρια Ακτινολογικού και Κέντρου Μαστού στο Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση στις γυναίκες του νησιού.

Ανέθρεψε τρία υπέροχα παιδιά και στάθηκε επάξια δίπλα στον σύζυγό της Θόδωρο, τον οποίο με όλη της την αγάπη υποστήριξε στη μέχρι σήμερα λαμπρή πορεία του.

Αγαπημένη θεία, «Ελένη» όπως σας έλεγε ο Βαλάντης, θα μας μείνει αξέχαστο το γέλιο σας και θα σας θυμόμαστε πάντα με αγάπη.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ