ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Σύσκεψη Μενδώνη, Διδασκάλου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Τρίπολη

Σύσκεψη Μενδώνη, Διδασκάλου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Τρίπολη
Την Τρίπολη και των περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 05/08/2020, η Υπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.


Ευρεία σύσκεψη εργασίας με κύριο θέμα την ένταξη των έργων Πολιτισμού στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ 2014-2020, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 5/8 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ κ. Γιώργο Διδασκάλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η κ. Μενδώνη ευχαρίστησε αρχικά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το έργο του και για την προσπάθεια που καταβάλει για τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και πλούτου της Πελοποννήσου. "Ιδιαίτερα εποικοδομητική", χαρακτήρισε η ίδια τη συζήτηση που έγινε με τις αρμόδιες διευθύνσεις και τους συντονιστές.

Συζητήθηκε μεταξύ άλλων, τα ενταγμένα έργα και η εξέλιξή τους, τα έργα που θα ενταχθούν τις επόμενες εβδομάδες και μίλησαν για τις προτεραιότητες που θα πρέπει περιφέρεια και υπουργείο να θέσουν ως κριτήριο για την έγκαιρη απορρόφηση των πόρων, είτε του ταμείου ανάκαμψης, είτε για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε:

«Έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας τη Λίνα Μενδώνη, την Υπουργό που τιμά τον Πολιτισμό. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να την βοηθήσουμε στον δύσκολο αγώνα που δίνει για τη διάσωση της πατρογονικής κληρονομιάς μας.

Προσδιορίσαμε τα χρήματα που έχουμε, τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε, και σε 6 μήνες θα είμαστε πάλι εδώ, όλοι μαζί, συνέργεια όλων των υπηρεσιών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα, για να αξιολογήσουμε την πορεία μας και να εκτιμήσουμε την κατάσταση.

Συμφωνήσαμε να υπάρξει γρήγορη απορρόφηση των πόρων που προέρχονται από το ΕΣΠΑ, ώστε να μη βρεθούμε στη δύσκολη θέση να επιστρέψουμε πόρους. Θα είναι τραγωδία αν συμβεί κάτι τέτοιο».
Πηγή:pna.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ