ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Μετά τον Πόρο έρχονται νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:50:00 π.μ. | |
Μετά τον Πόρο έρχονται νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού
Το πρώτο τοπικό lockdown αποφάσισαν οι αρχές καθώς ο Πόρος βρίσκεται στο "κόκκινο" ενώ από την Παρασκευή τίθενται σε ισχύ νέα μέτρα με περιορισμούς στις συναθροίσεις, υποχρεωτικές μάσκες και ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως, όμως, όλα δείχνουν, ο Πόρος είναι μόνο η αρχή μιας σειράς νέων παρεμβάσεων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού μετά και τα 153 κρούσματα της Πέμπτης, σε συνέχεια των άλλων 124 κρουσμάτων της Τετάρτης και των 121 κρουσμάτων της Τρίτης.

Ενδεικτικό των εστιών που ο κορωνοϊός "χτυπά κόκκινο" είναι ότι τα περισσότερα από τα μισά χθεσινά κρούσματα εντοπίζονταν σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο επίσης ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πλέον υπάρχει μια εκτεταμένη γεωγραφική διασπορά του κορωνοϊού σε τουλάχιστον 20 περιφερειακές ενότητες στη χώρα: Αργολίδα, Αχαΐα, Έβρο, Ηλεία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καβάλα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα, Μεσσηνία, Χαλκιδική και Χανιά.

Νέα μέτρα εξετάζει το Μαξίμου

Σε σύσκεψη στο Μαξίμου τη Δευτέρα με την παρουσία της ομάδας των λοιμωξιολόγων αναμένεται να αποφασιστούν τα νέα μέτρα ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου. Στο επίκεντρο είναι οι εκκλησίες, καθώς λόγω της θρησκευτικής εορτής του Δεκαπενταύγουστου αναμένεται να υπάρξει μεγάλος συνωστισμός. Επιπλέον μελετώνται μέτρα σε εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαφτίσεις κ.α.

Εύλογα προκαλεί ανησυχία η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αφού ο ημερήσιος αριθμός είναι τριψήφιος για αρκετές μέρες, με 398 κρούσματα να ανακοινώνονται τα τελευταία 24ωρα. Το προσεχές Σαββατοκύριακο θεωρείται κρίσιμο, αφού θα κορυφωθεί και η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου.

Πηγή: Reporter.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ