ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας: Οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών

Η Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας "ΡΕΑ" ενημερώνει τους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών της περιοχής μας, ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση για την χορήγηση οικονομικής κρατικής ενίσχυσης στον κλάδο των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών, των οποίων η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ως αρμόδιος φορέας, πραγματοποιεί διασταυρωτικούς μηχανογραφικούς ελέγχους και αναμένουμε να οριστικοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα υποβληθούν ηλεκτρονικά οι Αιτήσεις ενίσχυσης.

Με την έναρξη υποβολής των αιτήσεων, είμαστε στη διάθεση των φίλων παραγωγών – πωλητών λαϊκών αγορών για την άμεση και έγκυρη εξυπηρέτησή τους.

Δικαιούχοι είναι όσοι:

· Έχουν υποβάλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2019, έως και 31/12/2019.

· Έχουν «Άδεια Παραγωγού Πωλητή Λαϊκών Αγορών».

· Δεν ήταν κάτοχοι προβληματικής επιχείρησης στις 31/12/2019.

· Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί ασυμβίβαστη.

Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού οικονομικής ενίσχυσης ορίστηκε:

· σε 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

· σε 500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα περιορίσθηκε λόγω τροποποίησης των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ