ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Ανυπολόγιστες καταστροφές από τη φωτιά στον δασικό πλούτο της Ανατολικής Μάνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:53:00 μ.μ. | |
Ανυπολόγιστες καταστροφές από τη φωτιά στον δασικό πλούτο της Ανατολικής Μάνης
Σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη στη Λακωνία. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Χθες, οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν από τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις και με ρίψεις από τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη ξέσπασε λίγο πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση, και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκε, ενώ εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί -Σκαμνάκι, Νεοχώρι, Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή-, από χθες, για προληπτικούς λόγους.

Εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να μην επεκταθεί η φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Η «επόμενη μέρα» θα δείξει το μέγεθος της καταστροφής, Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 40.000 στρέμματα καμμένης αγροτοδασικής έκτασης, καμμένες εγκαταστάσεις μελισσίων, και, ίσως, καμένα ζώα. Τρεις κατοικίες στους οικισμούς Παναγίτσα Βαχού και στο Νεοχώρι κάηκαν ολοσχερώς.

Η Υπηρεσία Copernicus Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων της περιοχής στην Ανατολική Μάνη, που επλήγη από τη δασική πυρκαγιά το μεσημέρι του Σαββάτου 22/8, ενεργοποιήθηκε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Η Υπηρεσία Copernicus, διαθέτει όλα τα χαρτογραφικά στοιχεία προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την καλύτερη εκτέλεση του έργου τους.

Είναι η δεύτερη φορά που η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιεί την Υπηρεσία Copernicus για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο -για πρώτη φορά είχε ενεργοποιηθεί για την πυρκαγιά στις Κεχριές-Αθίκια στην Κορινθία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ