ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: Ανήλικη διασωληνωμένη σε ΜΕΘ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. | |
Κορωνοϊός: Ανήλικη διασωληνωμένη σε ΜΕΘ
Σταθερά πάνω από 200 παραμένουν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε ειδικούς και μη. Ωστόσο από τα χθεσινά στοιχεία φόβο δεν προκαλεί μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά και η είδηση ότι μεταξύ των διασωληνωμένων περιλαμβάνεται και ανήλικο άτομο, γεγονός που δίνει νέο γερό χτύπημα στα θεμέλια αυτού του μύθου, που κάποιοι -δυστυχώς- συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι νέοι δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό, γιατί ακόμη και αν κολλήσουν θα νοσήσουν ελαφριά.


Μύθος που έχει κυριεύσει μυαλά διαφόρων ηλικιών -και όχι μόνο όσων βρίσκονται σε ηλικίες τρυφερές- με αποτέλεσμα οι νέοι άνθρωποι να μην προστατεύονται όσο θα μπορούσαν και όσο θα έπρεπε, όχι μόνο για μην μεταφέρουν το ιό σε γονείς ή παππούδες, αλλά για να μην νοσήσουν και οι ίδιοι.

Συνεχώς βγαίνουν νέα στοιχεία και έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τον ιό αυτό και ανακαλύπτουν νέα δεδομένα για τις βλάβες που προκαλεί, μερικές από τις οποίες εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να είναι μόνιμες. Και αυτό το στοιχείο της μονιμότητας στις μικρότερες ηλικίες έχει άλλη βαρύτητα.

Η σημερινή, δεν είναι δε η πρώτη περίπτωση νέου ανθρώπου που νοσεί από κορωνοϊό και η τροπή της ασθένειας είναι τέτοια που κρίνεται απαραίτητο να διασωληνωθεί. Πρόσφατο είναι το περιστατικό με την 27χρονη ειδικευόμενη γιατρό χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. Μάλιστα νόσησαν και νοσηλεύονται και άλλα τρία άτομα της παρέας της.

Σε όσους δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του κορωνοϊού και τη σοβαρότητά του είχε δώσει μια εξαιρετική απάντηση, μιλώντας στο MEGA, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

«Εγώ τους καλώ να έρθουν στις ΜΕΘ και να δουν τους ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να πειστούν ότι υπάρχει και είναι κάτι που μπορεί να προσβάλει τον οποιονδήποτε, από ένα μικρό μωρό μέχρι έναν άνθρωπο άνω των 100 ετών. Δεν έχει ηλικία. Όποιος δεν το πιστεύει μπορεί να δει τις εικόνες που βλέπουμε στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ή τις εικόνες που βλέπαμε μέχρι προσφάτως στη γειτονική Ιταλία» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Κοτανίδου.

Μια επίσκεψη σε ΜΕΘ ή μια πιο σωστή ενημέρωση για το τι πραγματικά ισχύει για τον κορωνοϊό κρίνεται, με βάση τα δεδομένα, αναγκαία και για τους νέους ανθρώπους, που δεν φαίνεται να ευαισθητοποιήθηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων το καλοκαίρι μειώθηκε σημαντικά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ