ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την φωτιά στις Μυκήνες o Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:26:00 π.μ. | | | |
Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την φωτιά στις Μυκήνες o Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος (βίντεο)
Για τη φωτιά στις Μυκήνες, η οποία απείλησε το σπουδαίο αρχαιολογικό και ιστορικό μνημείο της περιοχής μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», o δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο, δόθηκε μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες για να μην καεί το μουσείο του αρχαιολογικού χώρου.

«Δόθηκε μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες για να κρατήσουμε το μουσείο του αρχαιολογικού χώρου που ήταν και το ζητούμενο. Ευχαριστούμε τους πυροσβέστες, τους πιλότους των αεροπλάνων και τον υφυπουργό Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, που από την πρώτη στιγμή που του τηλεφώνησα, έστειλε αεροπλάνα» σημείωσε ο κ. Καμπόσος.

«Σώθηκε η ακρόπολη και στο βόρειο τμήμα που είναι το μουσείο. Διεσώθηκαν μουσείο και αλσάκι. Ακόμα και αν περνούσε από τον αρχαιολογικό χώρο η φωτιά, δεν θα είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Το πρόβλημα θα ήταν στο βόρειο μέρος που είναι το μουσείο και το μικρό αλσάκι» εξήγησε.

Παράλληλα, ο δήμαρχος εξήρε την προσπάθεια των πυροσβεστών κατά τη προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

«Έβαζαν το σώμα τους μπροστά στη φωτιά για να σώσουν το μνημείο. Συγχαρητήρια στους πυροσβέστες. Είναι ένα μνημείο ιστορικής κληρονομιάς, παγκόσμιο μνημείο, πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας» υπογράμμισε.

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού, λέγοντας πως «δεν είχε λόγο να ξεκινήσει η φωτιά από εκεί που ξεκίνησε. Ήταν μια χαράδρα με ελιές μέσα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ