ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου Ε.Κ. Άργους ταξιδεύει για την Αυστραλία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:24:00 μ.μ. | |
Ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΚ Άργους ταξιδεύει για την Αυστραλία (βίντεο)
Η ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΚ Άργους "Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ" επιλέχθηκε μέσα από εκατοντάδες μαθητικές ταινίες από όλον τον κόσμο για ακόμα ένα φημισμένο φεστιβάλ

Προκαιται για το τελικό διαγωνιστικό πρόγραμμα του φημισμένου STUFFit Student Film Festival 2020, στο μακρινό Queensland της Αυστραλίας στις 17 Οκτωβρίου.


Καλή επιτυχία παιδιά που πραγματικά εχουν βαλθεί να μας τρελάνουν με τις απανωτές επιτυχίες τους
Το ντοκιμαντέρ των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και 1ου Ε.Κ. Άργους με την άγνωστη ιστορία του Asa Jennings, του ανθρώπου που έσωσε 350.000 Έλληνες το 1922 στην καταστροφή της Σμύρνης. Στο 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους φοιτούν παιδιά με προσφυγικές ρίζες από τη Σμύρνη και από ολόκληρη τη Μικρά Ασία. 

Ήθελαν να ασχοληθούν με το δράμα των προγόνων τους το 1922 και να τους αφιερώσουν τη δημιουργία τους. 

Ο Σίντλερ της Σμύρνης (Asa Jennings) αγνόησε την επίσημη πολιτική της χώρας του, δεν έλαβε υπόψη θρησκεία, χρώμα και φυλή. Ήθελε μόνο να σώσει όσο γίνεται περισσότερους δύστυχους συνανθρώπους του. Έδωσε την περιουσία του, έπεισε τους Τούρκους και πίεσε τις ελληνικές αρχές για να εξασφαλίσει την διάσωση των προσφύγων... Και τα κατάφερε. 

Η ταινία βραβεύτηκε με το "Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ" στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ 2019. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη "ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" και στον κ. Χρήστο Βασιλόπουλο, που για άλλη μια φορά ήταν πηγή της έμπνευσης μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ