ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

4,2 Ρίχτερ στις Αλκυονίδες ταρακούνησαν Αττική και Κορινθία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | | |
4,2 Ρίχτερ στις Αλκυονίδες ταρακούνησαν Αττική και Πελοπόννησο
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (11/9), στις 06:00, σε περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,2 Ρίχτερ, 50 Χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας.

Ο σεισμός που είχε μεγάλη διάρκεια, έγινε αισθητός σε Αθήνα, Πειραιά και σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, με δήλωση του στο newsbomb.gr αναφέρει.

«Δεν είναι μεμονωμένο το γεγονός. Υπάρχει μια δραστηριότητα καθώς μετά τα 4,2 Ρίχτερ, στην περιοχή έχουν σημειωθεί τρεις σεισμοί. Δύο με ένταση 2 Ρίχτερ, και ένας που έγινε πριν από λίγο εντάσεως 2,4 Ρίχτερ.

Αυτό σημαίνει πως το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη».

Σε ερώτηση για το πόσο θα μας απασχολεί η συγκεκριμένη δόνηση, ο κ. Χουλιάρας απάντησε πως «αυτό θα το δείξει ο χρόνος και η σεισμική ακολουθία. Ο κορινθιακός μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς και είναι πάρα πολύ κοντά στην Αθηνά. Οπότε χρειάζεται πάντα προσοχή. Ακόμα και αυτοί οι μικροί σεισμοί, θέλουν προσοχή».

«Δεν σημαίνει όμως ότι κάθε σεισμός που γίνεται εκεί πέρα πρέπει να δημιουργεί πανικό και ανησυχία. Από τον μεγάλο σεισμό του 1981 μέχρι σήμερα έχουμε καταγράψει εκατοντάδες σεισμούς 4,0 με μέγεθος τα Ρίχτερ από τις Αλκυονίδες.»

Ο κ. Χουλιάρας είχε γράψει νωρίτερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στις έξι το πρωί με επίκεντρο στον Ανατολικό Κορινθιακό. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός με βάθος 11,7 Χλμ. και το επίκεντρο του σε απόσταση 50 Χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ