ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ελληνική Λύση: Ανάγκη αναβάθμισης και αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου “Κιβέρι-Άστρος-Λεωνίδιο”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. | | | |
Ελληνική Λύση: Ανάγκη αναβάθμισης και αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου “Κιβέρι-Άστρος-Λεωνίδιο”
Ερώτηση στους αρμόδιου Υπουργούς απηύθυνε ο Βουλευτής και επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος που αφορά την ανάγκη αναβάθμισης και αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου “Κιβέρι-Άστρος-Λεωνίδιο” της ανατολικής Πελοποννήσου

Ένα έγκλημα διαρκείας και εκ προμελέτης εκτυλίσσεται, εδώ και δεκαετίες, που αφορά στην παραμέληση του επαρχιακού οδικού δικτύου «Κιβέρι-Άστρος- Λεωνίδιο», της ανατολικής Πελοποννήσου. Αδιάψευστοι μάρτυρες του προαναφερθέντος είναι τα εκατοντάδες τροχαία δυστυχήματα-ατυχήματα στο εν λόγω δίκτυο, εξ’ ου και τα διάσπαρτα στο μήκος της άνω οδικής αρτηρίας προσκυνητάρια.

 Τα τελευταία τριάντα χρόνια, οι νεκροί στο εν λόγω οδικό δίκτυο ξεπερνούν τους 100, αν ληφθεί υπόψη και το ότι, αρκετοί από τους τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους κατόπιν της αρχικής επιτόπιας καταγραφής θυμάτων και ως εκ τούτου, δεν συμπεριλαμβάνονται στα σχετικά επίσημα στατιστικά στοιχεία. 

Αξίζει να επισημανθούν, η απαράδεκτη κατάσταση του ως άνω οδικού δικτύου, η έλλειψη προστατευτικών μπαρών σε πολλά και επικίνδυνα σημεία του, το άσχημο οδόστρωμά του με τις πολλές λακκούβες, η μη επαρκής σήμανσή του και τέλος, η διέλευση του δρόμου μέσα από πολλά χωριά. 

Σε μια περίοδο, όπου η Κυνουρία αναζητά τον αναπτυξιακό της προσανατολισμό και την αξιοποίηση της πλούσιας και πολυσύνθετης δυναμικής της, το ανωτέρω προβληματικό οδικό της δίκτυο αποτελεί τροχοπέδη στο μέλλον και την προοπτική της.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να εκπονήσετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης και αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου «Κιβέρι - Άστρος - Λεωνίδιο», της ανατολικής Πελοποννήσου, προβλέποντας και τους πόρους άντλησης επαρκούς σχετικής χρηματοδότησης, ώστε να καταστεί το εν λόγω οδικό δίκτυο ασφαλές κατά τη διέλευση, τόσο των επισκεπτών, όσο και των κατοίκων της γύρω περιοχής;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ