ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Γ. Πανοβράκος: Εικόνα εγκατάλειψης και σε άλλα αρχαιολογικά μνημεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:48:00 μ.μ. | |
Γ. Πανοβράκος: Εικόνα εγκατάλειψης και των άλλων αρχαιολογικών μνημείων
H πυρκαγιά που κατέστρεψε το μεγαλύτερο τμήμα του επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών,μνημείο που έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO σαυτά της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που σημαίνει ότι πρέπει να διαφυλάσσεται από τις οποιαδήποτε φυσικές καταστροφές,ήρθε να αναδείξει την αδιαφορία και την αμέλεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας με προϊσταμένη την κ.Παπαδημητρίου .

Στη προκειμένη περίπτωση δεν είχαν φροντίσει να υπάρχει ούτε κρουνός νερού πλησίον του αρχαιολογικού χώρου αλλά ούτε πυροσβεστικό όχημα παρότι την 30-8-2020 είχε δοθεί υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αργολίδα (βαθμίδα τρία) .Όσο για την Υπουργό Πολιτισμού κ.Μενδώνη που άμεσα έσπευσε να απαντήσει πως η ζημιά που προκλήθηκε ήταν η λιγότερη δυνατή θα της έλεγα «κρείττον του λαλείν το σιγάν» . Ας περίμενε πρώτα να αποφανθούν οι αρμόδιοι για το μέγεθος της καταστροφής .

Αλλά εκτός από την καταστροφική πυρκαγιά που συνέβη στις «χρυσές» Μυκήνες, θα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα άλλο σοβαρό θέμα που αφορά το Πελασγικό κάστρο «Λάρισα» του Άργους.Την Κυριακή 30 -08-2020 διεξήχθη ο «3ος δρόμος Κάστρο ‘Αργους» που διοργανώθηκε από το «Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων-Δρομέων Αργολίδος» ,μια αθλητική δραστηριότητα που σκοπό έχει να αναδείξει το φυσικό κάλλος της περιοχής με την σύνδεση δύο ιστορικών χώρων,της Αρχαίας Δειράδας που βρίσκεται στον λόφο Ασπίδος και τη «Λάρισα» το κάστρο του Άργους.

Στον αγώνα αυτό προσφέροντας τις υπηρεσίες μου εθελοντικά ως γιατρός ,διαπίστωσα την πλήρη εγκατάλειψη του αρχαιολογικού χώρου,που ήταν γεμάτος από ξερά χόρτα τουλάχιστον 70 εκατοστών ύψους,χαλασμένους σκουριασμένους προβολείς πεταμένους αφού είχαν αλλαχθεί από άλλους.Να σημειωθεί ότι στο χώρο διανοίχθηκε διάδρομος και έγινε αποκομιδή των σκουπιδιών από τους διοργανωτές την προηγούμενη μέρα.

Η εγκατάλειψη και των άλλων αρχαιολογικών μνημείων,όπως της Πυραμίδας του Ελληνικού,του Κριτήριου( του πρώτου Κακουργοδικείου),της Λέρνας,της Αρχαίας Αγοράς Άργους έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα της αδιαφορίας που προανέφερα.

ΠΑΝΟΒΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ .
 Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ.Δήμου Άργους-Μυκηνών με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ