ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Σύσκεψη του Συνδικάτου Τροφίμων Αργολίδας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:17:00 π.μ. | |
Σύσκεψη του Συνδικάτου Τροφίμων Αργολίδας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων
Η Διοίκηση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας παίρνοντας υπόψη τα αυξανόμενα κρούσματα covid 19 στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, καθώς και σε μεγάλους χώρους εργασίας σε όλη την επικράτεια, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την οργάνωση της δράσης και της πάλης των εργαζομένων, με σκοπό την εφαρμογή μέτρων για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Προφανώς τα ελλιπή μέτρα προστασίας και ο συγχρωτισμός των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς, που επιβάλλει η εργοδοσία προς όφελος της κερδοφορίας της, δημιουργούν αυτή την εκρηκτική και άκρως επικίνδυνη κατάσταση για τους εργαζόμενους.

Σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση, έρχονται να προστεθούν οι τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δύο Νοσοκομεία του νομού, όπως και τα Κέντρα Υγείας, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη άθλιες συνθήκες εργασίας του προσωπικού των δημοσίων μονάδων υγείας. Με το νέο κύμα της πανδημίας θα βάλουν σε περισσότερες περιπέτειες τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Γι αυτό να σταματήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας να μιλά για «ατομική ευθύνη» και να κουνά το δάχτυλο στους εργαζόμενους και τη νεολαία, όταν δεν φροντίζει να αναλάβει την κρατική ευθύνη για τη λήψη και την επιβολή των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς, των μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία κ.ο.κ

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους μαζικούς φορείς του νομού σε μια ευρεία σύσκεψη με αιχμή τις τεράστιες ελλείψεις στη δημόσια Υγεία, τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης μας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου και ώρα 7μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, στο Άργος, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ, ΟΥΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας.

- Σε περίπτωση λειτουργίας νοσοκομείο αναφοράς - Covid. Να μην πάνε πίσω οι υπόλοιπες λειτουργίες του νοσοκομείου (χειρουργεία, προγραμματισμένες εξετάσεις κ.λπ.).

- Πλήρης λειτουργία των Κέντρων Υγείας του νομού σε 24ωρη βάση. Να στελεχωθούν όλα τα περιφερειακά ιατρεία.

- Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.

- Τώρα παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

- Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και τους μεγάλους χώρους δουλειάς με επιβάρυνση της εργοδοσίας.

- Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

- Καμία απόλυση - καμία περικοπή μισθού και εργασιακών δικαιωμάτων. Να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ.

- Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις και για χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο.

- Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Κάτω τα χέρια από την συνδικαλιστική δράση

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ