Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Τηλεδιάσκεψη στην Αργολίδα για την διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού σε σχολικές μονάδες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:52:00 μ.μ. | | |
Τηλεδιάσκεψη στην Αργολίδα για την διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού σε σχολικές μονάδες
Η διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες αποτέλεσε το θέμα της ευρείας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Κύριος σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν ο συντονισμός των υπηρεσιών και η επισήμανση των καταλληλότερων ενεργειών σε περίπτωση ανάγκης για τη διαχείριση κρίσης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία ήταν πρωτοβουλία της Π.Ε. Αργολίδας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώθηκε δε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας- ενημερώθηκαν και  μίλησαν στους συμμετέχοντες η ειδική Λοιμωξιολόγος και επίκουρη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Γαρυφαλλιά Πουλάκου και η Διευθύντρια Παιδιατρικής Νοσοκομείου Ναυπλίου Γεωργία Παναγόπουλου.

Συμμετείχαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κωνσταντίνος Κατσαρός και Γεώργιος Δωροβίνης αντίστοιχα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλειος Πολύδωρος και οι διευθυντές των δευτεροβάθμιων σχολικών μονάδων όλου του νομού.

«Σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κατάσταση όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουμε να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα και σύνεση για την προστασία των μαθητών και των εργαζομένων στις εκπαιδευτικές μονάδες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ