ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Αλαλούμ με τους Αγιασμούς στα σχολεία λόγω της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:13:00 μ.μ. | |
Αλαλούμ με τους Αγιασμούς στα σχολεία λόγω της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (βίντεο)
 Με χθεσινή του δήλωση ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ανακοίνωσε οτι: "Οι Αγιασμοί στα σχολεία θα γίνουν στις 15 Σεπτεμβρίου, γιατί στις 14 θα έχουμε λειτουργίες για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού". Σήμερα όμως διέρρευσε πως οι Αγιασμοί στα σχολεία τελικά θα γίνουν στις 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 11 το πρωί οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι λειτουργίες.


Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ  στις 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει τελικά ο Αγιασμός στα σχολεία  και συγκεκριμένα μετά τις 11 το πρωί οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι λειτουργίες για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΔΙΣ, οι εργασίες της οποίας συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντοτε αποκλειστικές πληροφορίες η συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο θα γίνει στην Ιερά Μονή Πεντέλης και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος και όχι στο Συνοδικό Μέγαρο όπου πραγματοποιείται πάντα.

Επίσημες ανακοινώσεις πάντως αναμένεται να γίνουν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης όπου θα εκδοθεί και το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Η χθεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου για τον Αγιασμό


Κατά τη χθεσινή ημέρα συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας εργασιών, εξερχόμενος του Συνοδικού Μεγάρου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μίλησε αποκλειστικά στη κάμερα του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και τον Δημήτρη Στρουμπάκο για το τι θα γίνει με τον Αγιασμό στα σχολεία, καθώς φέτος η ημέρα έναρξης του σχολικού έτους συμπίπτει με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

«Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 θα έχουμε λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Ο Μακαριώτατος προέβη στην ακόλουθη τοποθέτηση επειδή η αρχική σκέψη ήταν να γίνει στις 15 αφού στις 14 το πρωί οι ιερείς θα λειτουργούν στους ναούς.

Δείοτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ