Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Πολιτική Προστασία Δήμου Ναυπλιέων: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέχρι το Σάββατο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 μ.μ. | | |

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα εκδηλωθούν στην περιοχή μας έκτατα καιρικά φαινόμενα από την Πέμπτη  17/09/2020 έως και το Σάββατο 19/09/2020.  


Αναλυτικότερα, στην Πελοπόννησο θα έχουμε ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την περιοχή μας από το απόγευμα της Πέμπτης 17/09/2020 και  αφού κορυφωθούν την Παρασκευή 18/09/2020, θα εξασθενήσουν βαθμιαία έως το απόγευμα του Σαββάτου 19/09/2020.


Την Παρασκευή 18/09/2020 οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ με νότιες διευθύνσεις, ενώ το Σάββατο 19/09/2020 θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ.


Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά  και για το λόγο αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους δημότες.


ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ:

-ΜΗΝ μετακινήστε άσκοπα

-ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την παραμονή σας σε υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους ή σημεία πλησίον ρεμάτων και ακτών

-ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση κάτω από ψηλά δέντρα

-ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση πλημμυρισμένων οδικών τμημάτων. Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να παρασυρθείτε

-ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ να έχετε ανεβασμένες τις τέντες

-ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ τον καθαρισμό των οικιακών υδρορροών και φρεατίων με την απομάκρυνση κάθε πιθανού εμποδίου στην ομαλή ροή των υδάτων

-ΔΕΙΞΤΕ ιδιαίτερη προσοχή σε ηλεκτροφόρα καλώδια, κολώνες ρεύματος. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για τη αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης προκύψει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων , μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ