ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Οικολόγοι Πράσινοι: Αποτελεσματική πυροπροστασία στους αρχαιολογικούς μας χώρους εδώ και τώρα!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:52:00 μ.μ. | |
Οικολόγοι Πράσινοι: Αποτελεσματική πυροπροστασία στους αρχαιολογικούς μας χώρους εδώ και τώρα!
Ο Συντονιστής των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Μανώλη Βέμης και Στελέχος της Περιφερειακής Παράταξης “Πράσινη Πελοπόννησος Οικολογική“, σχετικά με την πυρκαγιά που έπληξε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών δήλωσε μετά από επίσκεψη στο χώρο :

«Η πυρκαγιά στις Μυκήνες είναι ένα πλήγμα για τον πολιτισμό μας, αλλά κυρίως για εμάς τους ίδιους. Με τόσα τεχνολογικά συστήματα και τόσες πολλές δυνατότητες στην προστασία μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, πως καταφέραμε αφήσουμε απροστάτευτο τον αρχαιολογικό χώρο των προγόνων μας από μια πυρκαγιά; 

Θέλω να εκφράσω κατ’ αρχάς τη θλίψη μου για το γεγονός αυτό, και να στηλιτεύσω την προσπάθεια μετριασμού της σημασίας του θέματος από την Κυβέρνηση. Κάηκαν οι Μυκήνες. Τόσο απλά. Όταν τονίζει η Κυβέρνηση πως βασικός πυλώνας της οικονομίας μας είναι ο τουρισμός, ο οποίος στηρίζεται στον πολιτισμό μας, τότε καλά θα κάνει ως κύριο μέλημά της να έχει την προστασία των ιστορικών μας μνημείων που συνθέτουν τον πολιτισμό μας, ειδικά από τις πυρκαγιές, οι οποίες δεν είναι κάτι ξένο για τη χώρα μας. 

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε την Κυβέρνηση να στελεχώσει άμεσα όλες τις υπηρεσίες που αποδυναμώθηκαν και κυρίως να προχωρήσει στην ουσιαστική πυροπροστασία όλων των αρχαιολογικών μας χώρων. Φτάνει πια με την εικόνα παραμέλησης και εγκατάλειψης της ιστορίας μας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ