ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Σύσκεψη για την επαναλειτουργία του τρένου και τη σύνδεση Ναυπλίου - Άργους με τον αυτοκινητόδρομο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 π.μ. | | |
Σύσκεψη για την επαναλειτουργία του τρένου και τη σύνδεση Ναυπλίου - Άργους με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”
Αποφάσεις για έργα που θα κρίνουν το μέλλον της Πελοποννήσου θα ληφθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Την εν λόγω σύσκεψη θα την απασχολήσουν τρία θέματα: α) Η διαμόρφωση της πρότασης με τα έργα που θα προταθούν από την Περιφέρεια για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. β) Η διαμόρφωση της πρότασης με τα έργα της Περιφέρειας που θα προταθούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ. Και γ) η διαχείριση της ύψους 126.000.000 ευρώ πίστωσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

ΧΑΜΗΛΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΠΟΡΩΝ

Η απορρόφηση πόρων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Πρόγραμματος (ΠΕΠ) παραμένει χαμηλή λίγους μόλις μήνες πριν εκπνεύσει η χρηματοδοτική περίοδος 2014 - 2020 και γι’ αυτό η Περιφέρεια θα επιχειρήσει να υλοποιήσει μεγάλα έργα με στόχο να αξιοποιήσει τα αδρανή κονδύλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Ιουλίου η απορρόφηση πόρων του ΠΕΠ ήταν 30%. Μετά τη σύσκεψη που είχε γίνει τότε «αποφασίστηκε να μην δοθούν πλέον άλλες παρατάσεις στις προσκλήσεις που ήδη “τρέχουν”, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι μία από τις βασικές αιτίες των καθυστερήσεων στο ΠΕΠ είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών».

Στην ίδια σύσκεψη τον Ιούλιο: «Διαπιστώθηκε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη μελετητικά για να εντάξει, το ερχόμενο φθινόπωρο, τα μεγάλα έργα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται, η επαναλειτουργία του τρένου (15 εκ. ευρώ), το φυσικό αέριο (μόνο για τη ΔΕΔΑ, 20 εκ. ευρώ), κι ακόμα οι δρόμοι Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, παράκαμψη Κάμπου και Σταυροπηγίου, Σπάρτη – Γύθειο, παράκαμψη Βλαχιώτη, παράκαμψη Λαγκαδίων, σύνδεση Ναυπλίου και Άργους με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”, καθώς επίσης και το έργο της σημαντικής παρέμβασης στην περιοχή του Ισθμού».

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ


Στις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης εμφανίζεται ενταγμένη η παράκαμψης Λαγκαδίων, ενώ το υπουργείο Υποδομών μελετά και την ένταξη του Καλό Νερό - Τσακώνα, καθώς και την κανονικοποίηση - λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Ναύπλιο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προτείνει επίσης την ένταξη στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ανάντι και κατάντι του αυτοκινητοδρόμου στο Δήμο Καλαμάτας και στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγιων Θεοδώρων.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Λαγός
Πηγή: eleftheriaonline.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ