ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ενισχυμένοι οι βοριάδες σήμερα - Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:37:00 π.μ. | | |
Ενισχυμένοι οι βοριάδες σήμερα - Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν σήμερα, κυρίως στο Αιγαίο, καθώς επίσης σε περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και της Θράκης, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.


Οι ενισχυμένοι άνεμοι θα έχουν ως αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Αιγαίου, σύμφωνα με τον καναδικό πυρο-μετεωρολογικό δείκτη, ο οποίος υπολογίζεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo.gr και περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες και στα προϊόντα που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος DISARM.

Αναλυτικότερα, οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Πρόσκαιρες βροχές, τοπικού χαρακτήρα αναμένεται να σημειωθούν σήμερα στην Κρήτη, καθώς επίσης στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 17 έως 34, στα δυτικά ηπειρωτικά από 18 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 34, στα Δωδεκάνησα από 22 έως 32, στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 29, και στην Κρήτη από 20 έως 30 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ