ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Σύλλογος Γονέων των παιδιών Παιδικών & Βρεφικών Σταθμών Ναυπλίου για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:18:00 μ.μ. | |
Ο  Σύλλογος Γονέων των παιδιών Παιδικών & Βρεφικών Σταθμών Ναυπλίου για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων
Βρισκόμαστε λίγες ημέρες μετά την 1η Σεπτέμβρη, που είχε οριστεί ως μέρα έναρξης της λειτουργίας των βρεφικών και παιδικών σταθμών της χώρας, και οι σταθμοί του Δήμου Ναυπλίου είναι ακόμα κλειστοί. Το αποτέλεσμα είναι όλοι οι γονείς να ψάχνουμε τρόπους για να «απασχολήσουμε» τα παιδιά μας για τις ώρες που δουλεύουμε (κάποιοι από εμάς πληρώνοντας).

Σαν Σύλλογος, εδώ και μήνες είχαμε επισημάνει ότι θα πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα από την Κυβέρνηση και τον Δήμο, προκειμένου να ανοίξουν οι σταθμοί για το 2020-2021 έγκαιρα και με ασφάλεια για τα παιδιά μας. Τις ίδιες επισημάνσεις είχαν κάνει εκατοντάδες σύλλογοι γονέων στην Αργολίδα και σε όλη την Ελλάδα.

Κι όμως, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων στις δομές, παρά μόνο τη χρήση της μάσκας -προαιρετική για τα παιδιά, υποχρεωτική για τους παιδαγωγούς, τον διαχωρισμό δραστηριοτήτων στους αύλειους χώρους, καθώς και κάποια μέτρα για τη σίτιση. Αυτό μας οδηγεί σε μια κατάσταση όπου τα παιδιά και οι εργαζόμενοι θα είναι συγχρωτισμένοι σε μία τάξη λίγων τετραγωνικών μέτρων από 6, 7 έως και 8 ώρες, με υποτυπώδη μέτρα προστασίας και μάλιστα στην τωρινή φάση όπου έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. Δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ για νέες προσλήψεις, μιας και, όπως ενημερωθήκαμε από τον Δήμο, δεν έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδαγωγών ούτε του προσωπικού καθαριότητας.

Σαν σύλλογος, το βασικό μέτρο που είχαμε επισημάνει εδώ και μήνες ήταν η εύρεση χώρων -κατά τους μήνες του καλοκαιριού- και η διαμόρφωσή τους, ώστε να μπορούν να υποδεχτούν βρέφη και νήπια, καθώς και οι προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχαιναν πραγματική αποφυγή του συγχρωτισμού και μείωση του κινδύνου.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Ναυπλιέων έχει ξεχωριστή ευθύνη, μιας και θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για να βρεθούν χώροι, να έχει κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις καθώς και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν οι σταθμοί στην ώρα τους. Αντί γι’ αυτό όλοι γονείς ενημερώνονται ότι οι σταθμοί θα ανοίξουν στις 15 Σεπτεμβρίου (το νωρίτερο) δικαιολογώντας την καθυστέρηση με διάφορα γραφειοκρατικά προσχήματα που θα είχαν λυθεί αν είχε προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό για να επισπευσθούν οι διαδικασίες εγγραφών, ΕΣΠΑ κ.λπ.

Καλούμε όλους τους γονείς να ενεργοποιηθούν και να εγγραφούν στον Σύλλογό μας για να διεκδικήσουμε όλα όσα αξίζουν τα παιδιά μας.

Άμεσα, για την εξασφάλιση ασφαλούς φοίτησης των παιδιών μας, ζητάμε:

• Μείωση της αναλογίας παιδιών/παιδαγωγών, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός, στοιχειώδης προϋπόθεση εν μέσω πανδημίας.

• Νέες υποδομές, δημιουργία νέων παιδικών σταθμών.

• Πρόσληψη πολλαπλάσιου παιδαγωγικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες. Άμεση και γενναία χρηματοδότηση του Δήμου από το κράτος, ώστε να αντεπεξέλθει στις νέες συνθήκες.

• Εξασφάλιση της καθαριότητας και υγιεινής των χώρων στους παιδικούς σταθμούς με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας. Επιπλέον, πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού, ώστε η σίτιση να γίνεται με όρους ασφάλειας για τα παιδιά, σε μικρότερες ομάδες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ